Manchester United blijft foutloos onder interim-manager Ole Gunnar Solskjaer. De Noor bewees woensdagavond bij Newcastle United dat hij ook een gelukkige hand van wisselen heeft.

Newcastle United
0 - 2
Manchester United

Solskjaer kent een geweldig begin van zijn avontuur op de bank bij United en won al van Cardiff City (1-5), Huddersfield Town (3-1) en AFC Bournemouth (4-1). In al deze wedstrijden was er een belangrijke rol voor Paul Pogba. De middenvelder maakt na het vertrek van José Mourinho een bevrijde indruk en werd door de supporters gekozen tot Manchester Uniteds Speler van de Maand December.

Tegen het stugge Newcastle kon Pogba het verschil niet maken. Rafael Benítez liet zijn ploeg geconcentreerd verdedigen en de kansen op St. James' Park waren dan ook schaars. Newcastle kwam er in de eerste twintig minuten nog een paar keer gevaarlijk uit via Christian Atsu, maar de voormalig Vitessenaar kon United-keeper David de Gea niet verrassen. Newcastle-doelman Martin Dúbravka hield Marcus Rashford en Juan Mata van een openingstreffer af.

Solskjaer zag dat zijn ploeg het moeilijk had en besloot na ruim een uur om Alexis Sánchez en Romelu Lukaku in het veld te brengen. Het duo stond pas 38 seconden binnen de lijnen, toen Lukaku scoorde. Dúbravka ging in de fout bij een harde vrije trap van Rashford en Lukaku was er vervolgens als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. Voor de Belg betekende het zijn achtste doelpunt van dit seizoen.

Newcastle moest na de fout van Dúbravka meer op zoek naar de aanval en Jonjo Shelvey en Atsu zorgden voor opwinding met schoten van afstand. Zij kregen de bal echter niet tussen de palen en De Gea hoefde dan ook niet in te grijpen. Aan de overkant viel tien minuten voor tijd de beslissing. Via Lukaku en een heerlijke pass van Sánchez kwam de bal bij Rashford, die eenvoudig de 0-2 binnenschoof. In blessuretijd miste Pogba na een indrukwekkende sprint nog een goede kans om opnieuw op het scoreformulier te verschijnen.

Met de vierde overwinning op rij verdwijnt Solskjaer in de geschiedenisboeken van United. De Noor is pas de tweede coach uit de clubgeschiedenis die zijn eerste vier wedstrijden op de bank wint: de legendarische Matt Busby ging hem in 1946 voor. De reeks van Busby stopte bij vijf overwinningen. United speelt zaterdag in het FA Cup-toernooi tegen Reading (thuis) en neemt het volgende week in de competitie op tegen Tottenham Hotspur (uit).