Chelsea laat Abraham met peperdure terugkoopoptie naar Roma vertrekken

Reacties

Na zeventien jaar vertrekt Tammy Abraham bij Chelsea. De Londenaren verkopen de 23-jarige spits voor veertig miljoen euro aan het AS Roma van José Mourinho. Wel zou er een terugkoopclausule zijn opgenomen in de deal.

Chelsea laat Abraham met peperdure terugkoopoptie naar Roma vertrekken
© Pro Shots

Volgens verschillende bronnen heeft Chelsea de mogelijkheid om Abraham vanaf 2023 voor tachtig miljoen euro terug te halen naar Stamford Bridge. Het geeft aan dat de beleidsbepalers van The Blues wel degelijk de potentie zien bij de zesvoudig international van Engeland, die in 2004 al op zevenjarige leeftijd arriveerde bij Chelsea. Abraham kwam ook tot 82 optredens in de hoofdmacht en scoorde daarin dertig keer, maar wilde weg wegens het gebrekkige uitzicht op een basisplaats. Die perspectieven verslechterden verder door de komst van Romelu Lukaku.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus gaat Abraham nu werken onder Mourinho, die nog de manager was van Chelsea toen hij als jeugdspeler bij The Blues arriveerde. Sinds deze zomer werkt de Portugees bij Roma, dat na het vertrek van Edin Dzeko naar Internazionale nog een spits nodig. De club toont nu zijn ambities aan de Portugese trainer door flink de buidel te trekken voor Abraham. Alleen Patrik Schick was in 2017 nog iets duurder: 42 miljoen euro. Tot dan toe was Gabriel Batistuta de recordaankoop. De Argentijnse legende kwam in 2000 voor 36 miljoen euro over van Fiorentina.

Met de komst van Abraham stijgen de transferuitgaven van Roma richting de honderd miljoen euro. Eerder trokken de Romeinen voor een gezamenlijk bedrag van zo'n 57 miljoen euro de Oezbeekse spits Eldor Shomurodov (Genoa), de Uruguayaanse linksback Matías Viña (Palmeiras), de Portugese doelman Rui Patrício (Wolverhampton Wanderers) en verdedigers Roger Ibañez (was al gehuurd van Atalanta Bergamo) en Bryan Reynolds (FC Dallas) aan. Geen enkele andere Serie A-club komt deze zomer tot nu toe bij die uitgaven in de buurt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer T. Abraham
Meer over T. Abraham
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.