Schick volgt Batistuta op als duurste Roma-speler aller tijden

Reacties

Patrik Schick heeft een roerige transferperiode afgesloten met het ondertekenen van een contract tot 2022 bij AS Roma. De spits komt over van Sampdoria, maar leek vorige maand nog hard op weg naar Juventus.

Schick volgt Batistuta op als duurste Roma-speler aller tijden

In juni van dit jaar onderging Schick al een medische keuring in Turijn, maar een bevestiging van de miljoenendeal liet op zich wachten. De transfer, waar een bedrag van ruim dertig miljoen euro mee gemoeid was, werd uiteindelijk een maand later door Juventus en Sampdoria afgeblazen. Italiaanse media schreven dat een mislukte medische keuring het gevolg was, maar dit werd stellig ontkend door Sampdoria.

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt heeft Schick alsnog zijn gewenste transfer. De Tsjechische spits speelde nog maar een jaar in Italië. Sampdoria nam hem in de zomer van 2016 over van Sparta Praag. Vorig seizoen maakte Schick in 32 competitieduels elf doelpunten. Bij AS Roma treft hij onder anderen Rick Karsdorp, Kevin Strootman en Héctor Moreno. In de punt van de aanval moet de Tsjech de concurrentie aangaan met Edin Dzeko.

AS Roma betaalt naar verluidt 42 miljoen euro voor Schick. Dit bedrag valt hoger uit dan de dertig miljoen die Juventus en Sampdoria overeen waren gekomen, omdat een clausule in het contract van de spits inmiddels verlopen is. Hierdoor kon Sampdoria een hogere transfersom vragen. Schick neemt door zijn transfer het stokje over van Gabriel Batistuta als duurste speler in de clubhistorie. De Argentijn kwam in 2000 voor een bedrag van 36 miljoen euro over van Fiorentina.

AS Roma had opnieuw een bijzondere manier om de transfer aan te kondigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.