Juve en Samp trekken stekker uit miljoenentransfer Schick

Reacties

Juventus en Sampdoria hebben dinsdagavond bekendgemaakt dat de transfer van Patrik Schick niet doorgaat. De Tsjechische aanvaller onderging bijna een maand geleden al de medische keuring, maar sindsdien liet de bevestiging van de miljoenendeal op zich wachten.

Juve en Samp trekken stekker uit miljoenentransfer Schick

Schick leek na een uitstekend debuutseizoen in de Serie A voor 30,5 miljoen euro naar Juventus te verkassen toen hij zich in juni meldde in Turijn voor de gebruikelijke medische check. Daarbij zouden volgens Italiaanse media echter hartproblemen aan het licht zijn gekomen, al ontkende Sampdoria stellig dat dit het geval was.

'Het is een farce. Hij is niet gezond, maar heel gezond', zei voorzitter Massimo Ferrero over de geruchten die de ronde deden over de gezondheid van Schick. 'Als Juventus de stekker eruit wil trekken, verkopen we hem aan een van de vier andere clubs die hem willen hebben. We kunnen nu nog meer geld vragen, omdat zijn transferclausule is verstreken.'

Wat de ware aard van het mislukken van de deal is, blijft schimmig. De andere versie van het verhaal is dat Juventus de voorwaarden van de transfer alsnog wilde wijzigen, waarmee Sampdoria niet akkoord wilde gaan. Hoe dan ook keert Schick vooralsnog gewoon terug bij de club waarvoor hij afgelopen seizoen elf keer scoorde in 32 Serie A-duels.

Door die prestatie is de transferwaarde van de 21-jarige Tsjech in een jaar tijd bijna verachtvoudigd. Een jaar geleden hoefde Sampdoria maar vier miljoen euro voor hem over te maken aan Sparta Praag. Ferrero hoopt dat de geruchten over de vermeende hartproblemen zijn reputatie niet beschadigen. 'Hij is een van de grootste talenten van Europa.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.