Tuchel over vertrek Abraham: 'Misschien was het wel mijn fout'

Reacties

Thomas Tuchel weet nog niet wanneer hij over Romelu Lukaku kan beschikken. De Duitse manager van Chelsea wilde daags voor de strijd om de Europese Super Cup niet ingaan op de komst van de Belgische spits. Wel was hij open over Tammy Abraham.

Tuchel over vertrek Abraham: 'Misschien was het wel mijn fout'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
ns
1 - 1
Villarreal
Villarreal

Er gaat op transfergebied nog het nodige gebeuren bij Chelsea in de komende periode. Lukaku is hard op weg naar de club. Hij wordt voor meer dan honderd miljoen euro overgenomen van Internazionale. Er wordt snel witte rook verwacht. De 28-jarige aanvaller zou al in Londen zijn voor de medische keuring. Lukaku keert zo terug op het oude nest. Hij stond tussen 2011 en 2014 al onder contract bij The Blues en werd in die periode twee keer verhuurd.

Tuchel werd tijdens de persconferentie in de aanloop naar de clash met Villarreal gevraagd naar de komst van Lukaku en zei: 'Ik ben absoluut niet in de positie om iets aan te kondigen en ik weiger over spelers te praten die niet bij Chelsea zijn op dit moment. We zitten nu ook met de wedstrijd in ons hoofd.'

Sprekend over zijn aanvalslinie schoof Tuchel onder anderen Hakim Ziyech naar voren. Van de ex-Ajacied, die indruk maakt in de voorbereidingsperiode, wordt nu meer verwacht. 'We proberen ons te versterken, maar tegelijkertijd geloven we ook in de ontwikkeling van onze spelers. Met Ziyech, Havertz en Werner hebben we spelers die nu in hun tweede seizoen zitten hier en de ervaring die ze vorig seizoen hebben opgedaan, zal ze een enorme boost geven', aldus de Duitse manager.

Een grote rol is bij Chelsea niet meer weggelegd voor Abraham. De 23-jarige Engelsman was vorig seizoen al allesbehalve zeker van een basisplaats en wordt nu gelinkt aan clubs als AS Roma en Arsenal. De kans is groot dat het kind van de club Chelsea snel verlaat. Tuchel heeft begrip voor de onvrede bij Abraham: 'Hij was duidelijk niet blij met de hoeveelheid speeltijd die hij heeft gekregen in het voorbije halfjaar en hij heeft daar ook redenen voor. Misschien was het ook mijn fout dat ik niet zo op hem gerekend heb of hem zo gepusht heb als ik bij andere spelers heb gedaan. Ik begrijp absoluut dat hij meer speeltijd wil.'

Het duel tussen Champions League-winnaar Chelsea en Europa League-winnaar Villarreal begint woensdagavond om 21.00 uur in Belfast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.