Ziyech vol vertrouwen: 'Ik voel me geweldig, ik voel me scherp'

Reacties

Hakim Ziyech kan niet wachten op de start van het nieuwe seizoen. De Chelsea-aanvaller kwam dinsdagavond weer in actie en begint vol vertrouwen aan de nieuwe strijd om een basisplaats te veroveren onder manager Thomas Tuchel.

Ziyech vol vertrouwen: 'Ik voel me geweldig, ik voel me scherp'
© Pro Shots

Ziyech valt op in de seizoensvoorbereiding van Chelsea. In de eerste oefenwedstrijd, anderhalve week geleden tegen Peterborough, maakte hij al een hattrick. Dinsdag stond hij in de basis in de uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth. Chelsea won met 1-2 bij de Championship-club door goals van voormalig Vitesse-huurling Armando Broja en Ike Ugbo (ex-Roda JC).

Op het moment dat er gescoord werd, was Ziyech al van het veld. De ex-Ajacied had het naar zijn zin gehad: 'In de huidige tijd moeten we genieten van ieder moment op het veld. Zeker met publiek in het stadion. Ik vond het een mooie avond. In de eerste helft hadden we al veel kansen gecreëerd, er was veel ruimte tussen de linies. Het enige teleurstellende was dat we niet scoorden.'

Bij het clubkanaal wordt Ziyech voorgelegd dat het opvalt hoe fit hij al oogt zo vroeg in de voorbereiding. 'Ik voel me geweldig, ik voel me scherp. Het heeft een goed effect gehad op iedereen dat we even vrij hebben gehad. We zijn er allemaal weer klaar voor om het beste van onszelf te laten zien. Iedereen is hongerig en scherp', aldus de 28-jarige linkspoot, voor wie de strijd om een basisplek opnieuw begint. Ziyech had het niet altijd makkelijk in de eerste maanden met Thomas Tuchel als Chelsea-manager. Zo gaf de Duitser in de laatste vijf duels op weg naar Champions League-winst telkens de voorkeur aan Kai Havertz of Christian Pulisic.

Voor Chelsea staan nu nog twee zware oefenwedstrijden op het programma in de aanloop naar de strijd om de Europese Super Cup, waarin Villarreal de tegenstander is. Arsenal en Tottenham Hotspur zijn de komende tegenstanders. Het Premier League-seizoen begint voor The Blues op 14 augustus met een thuiswedstrijd tegen Crystal Palace.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.