Invaller Ziyech heeft paar seconden nodig voor hoofdrol bij Marokko

Reacties

Marokko heeft dankzij een gouden invalbeurt van Hakim Ziyech de vriendschappelijke interland tegen Ghana gewonnen. De speler van Chelsea had weinig tijd nodig om zich te onderscheiden.

Invaller Ziyech heeft paar seconden nodig voor hoofdrol bij Marokko
© Pro Shots
Marokko
Marokko
1 - 0
Ghana
Ghana

Vaker dan hem lief was zat Ziyech het afgelopen seizoen op de bank bij Chelsea, dat hem afgelopen zomer voor 40 miljoen euro overnam van Ajax. In totaal kwam hij nog wel tot 39 officiële wedstrijden namens de Londense club, maar veelal als invaller. Tijdens de door Chelsea gewonnen Champions League-finale bleef Ziyech de hele wedstrijd op de bank.

Ook tijdens het oefenduel met Ghana begon Ziyech op de bank bij Marokko, dat in een formatie met vijf verdedigers voor de dag kwam en nauwelijks iets creëerde. De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Tot Ziyech in de 68ste minuut binnen de lijnen kwam en meteen een vrije trap voor zich opeiste. Razak Abalora verkeek zich volledig op de bal en Jawad El Yamiq profiteerde dankbaar van de misser van de Ghana-doelman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Ziyech terug kon kijken op een uitstekende invalbeurt. Aan de kant van Marokko was er een basisplaats voor Sofyan Amrabat (Fiorentina), terwijl bij Ghana Mohammed Kudus (Ajax) de hele wedstrijd speelde. Marokko speelt zondag opnieuw een vriendschappelijke interland; Burkina Faso is dan de tegenstander van De Leeuwen van de Atlas.

Bekijk hier al onze video's
Meer Marokko
Meer over Marokko
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.