Marokko behoudt in tegenstelling tot Egypte vertrouwen in bondscoach

Reacties

Walid Regragui mag ondanks de vroegtijdige uitschakeling op de Afrika Cup aanblijven als bondscoach van Marokko. Dat heeft de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) maandag naar buiten gebracht.

Marokko behoudt in tegenstelling tot Egypte vertrouwen in bondscoach
© Pro Shots

De positie van Regragui stond ter discussie, nadat Marokko afgelopen week werd uitgeschakeld door Zuid-Afrika in de achtste finale van de Afrika Cup. De man die De Leeuwen van de Atlas op het WK 2022 in Qatar nog verrassend naar de halve finale leidde, stelde daarna zelf ook dat hij zou opstappen als de bond hem van dat zou verlangen. De doelstelling – een plek bij de laatste vier – was immers niet gehaald.

Bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa behoudt na gesprekken met Regragui echter het vertrouwen in de bondscoach, zo heeft de FRMC maandagmiddag bevestigd. De 48-jarige oud-trainer van Wydad Casablanca, die sinds 2022 in dienst is, had ook nog een contract tot en met het WK van 2026 en krijgt nu de kans om zich met Marokko te kwalificeren voor dat toernooi. In juni wordt de Afrikaanse kwalificatiereeks hervat.

Egypte
Net als veel andere landen die vroegtijdig werden uitgeschakeld, ontsloeg ook Egypte zijn bondscoach. De verliezend finalist van de vorige editie, waar sterspeler Mohamed Salah ontbrak door een blessure, ging in de achtste finale na penalty's onderuit tegen DR Congo. In de nasleep daarvan is Rui Vitória ontslagen. De Portugese trainer was sinds de zomer van 2022 in dienst. Destijds volgde hij zijn landgenoot Carlos Queiroz op.

Bekijk hier al onze video's
Meer Marokko
Meer over Marokko
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.