Salah kan herstel in Liverpool voortzetten: DR Congo verrast Egypte

Reacties

DR Congo heeft zondagavond de kwartfinale van de Afrika Cup bereikt via een strafschoppenserie. Dit betekent dat sterspeler Mohamed Salah van Egypte niet meer terug hoeft te keren naar Afrika, hij kan zijn herstel voortzetten in Liverpool.

Salah kan herstel in Liverpool voortzetten: DR Congo verrast Egypte
© Pro Shots
Egypte
Egypte
ns
1 - 1
DR Congo
DR Congo

Grote afwezige bij Egypte was natuurlijk Salah, die geblesseerd raakte in de tweede groepswedstrijd en sindsdien in Liverpool herstelde. Vertrekkend assistent-trainer Pepijn Lijnders van Liverpool sprak nog uit dat Salah misschien zou kunnen spelen in de finale, maar die ronde bereikte Egypte dus niet.

Het was DR Congo dat verrassend als eerste scoorde vlak voor rust. Meschack Elia kopte van dichtbij binnen en zette zijn land voor het eerste tijdens deze Afrika Cup op een voorsprong. DR Congo had via drie remises de groepsfase overleefd. Egypte wist voor rust nog wat terug te doen via Mostafa Mohamed, die een strafschop benutte.

Enkele edities geleden was het Egypte dat nog driemaal achter elkaar de Afrika Cup won, terwijl DR Congo het toernooi voor het laatst won toen het land nog Zaïre heette. Toch was het de underdog die via Cédric Bakambu de beste kans kreeg in de tweede helft, hij schoot echter naast. Zodoende werd het verlengen in San-Pédro.

Egypte kreeg kort in de verlenging een dreun te verwerken, toen Mohamed Hamdy al snel zijn tweede kaart kreeg voor een ferme charge op tegenstander Simon Banza. DR Congo kreeg het niet voor elkaar om het numerieke voordeel in een doelpunt om te zetten, waardoor strafschoppen voor de beslissing zorgden. Keeper Gabaski van Egypte werd uiteindelijk de schlemiel. Nadat bijna al zijn landgenoten waren geweest, ging de goalie achter de bal staan. Hij schoot echter via de lat over. De andere keeper, Lionel Mpasi-Nzau, schoot daarna wel raak. Daardoor gaat DR Congo naar de kwartfinale, tegenstander in die ronde is Guinee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Equatoriaal-Guinea
Equatoriaal-Guinea
0 - 1
Guinee
Guinee

Eerder op de zondag bereikte Guinee ten koste van Equatoriaal-Guinea de kwartfinale. Het werd een bijzonder late beslissing in Abidjan, Mohamed Bayo maakte in de achtste minuut van de extra tijd de enige treffer van de wedstrijd. Daardoor komt Guinee dus tegenover DR Congo te staan in de kwartfinale. Het andere al bekende affiche in die ronde is Nigeria - Angola.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.