Promotiekandidaten in Engeland houden kaarten tegen de borst

Reacties

De strijd in de halve finales van de play-offs om promotie naar de Premier League ligt nog volledig open. Zondag eindigden de heenduels bij Norwich City - Leeds United en West Bromwich Albion - Southampton zonder treffers.

Promotiekandidaten in Engeland houden kaarten tegen de borst
© Pro Shots
Norwich City
Norwich City
0 - 0
Leeds United
Leeds United

Waar voor Norwich het bereiken van de play-offs een succes was, trad Leeds juist met gemengde gevoelens aan vanwege het mislopen van directe promotie. De ploeg van voormalig Norwich-manager Daniel Farke won slechts één van zijn laatste zes competitiewedstrijden en haakte daardoor af in de strijd met Leicester City en Ipswich Town. Op Carrow Road maakte Leeds zondagmiddag met Crysensio Summerville in de basis en Joël Piroe op de bank ook geen denderende indruk.

Norwich had in de eerste helft vaak het initiatief, maar kon doelman Illan Meslier niet serieus testen. Kansen waren schaars, in tegenstelling tot pittige overtredingen. Summerville werd vroeg in de tweede helft het slachtoffer van een harde overtreding van Shane Duffy, die geel kreeg en zag dat zijn tegenstander verzorgd moest worden. Summerville kon verder, maar kon het verschil daarna ook niet maken. Dat laatste gold ook voor Piroe. De ex-PSV'er kwam twintig minuten voor het einde binnen de lijnen.

Bij Norwich viel Sydney van Hooijdonk in de slotfase in. Als er aangevallen werd in die slotfase, gebeurde dat met de handrem erop, uit vrees schade op te lopen voor de return. Die wordt donderdagavond gespeeld op Elland Road.

West Bromwich Albion
West Bromwich Albion
0 - 0
Southampton
Southampton

Ook bij West Bromwich Albion - Southampton kan het na de eerste wedstrijd nog alle kanten op. De eerste ontmoeting van zondag leverde iets meer spektakel op dan Norwich City - Leeds United, maar doelpunten bleven uit.

West Bromwich kende de sterkere start, maar Southampton knokte zich langzaam maar zeker in de wedstrijd. Voor beide doelen ontstond er geregeld gevaar in de eerste helft. Dat was ook in het tweede bedrijf het geval, maar dankzij puike reddingen van keepers Alex Palmer (West Bromwich) en Alex McCarthy (Southampton) bleven goals uit. De return van deze ontmoeting is vrijdagavond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.