Caldirola zorgt voor tegenvaller Inter, Dumfries en De Vrij weer op de bank

Internazionale heeft in de extra speeltijd de overwinning op bezoek bij Monza weggegeven. Luca Caldirola voorkwam een vierde zege op rij in de Serie A van de Nerazzurri.

Monza
Monza
2 - 2
Internazionale

Net als woensdag tijdens de 1-0 overwinning op koploper Napoli begonnen Denzel Dumfries en Stefan de Vrij op de bank bij Inter. Dumfries zag dat Matteo Darmian de voorkeur kreeg op de rechterflank, terwijl trainer Simone Inzaghi koos voor Francesco Acerbi, Alessandro Bastoni en Milan Skriniar als centrale verdedigers. Romelu Lukaku startte nog tegen Napoli, maar begon in het U-Power Stadium op de bank naast de Nederlanders.

Uitgerekend Dumfries' concurrent Darmian opende al na tien minuten de score namens de bezoekers door bij de tweede paal een voorzet van Bastoni binnen te werken. Lang kon Inter echter niet genieten van de voorsprong, want een kleine twee minuten later stond het al 1-1. Na knap voorbereidend werk van Matteo Pessina had Patrick Ciurria ineens veel tijd in het strafschopgebied en met een bekeken schot passeerde hij Andre Onana.

Halverwege de eerste helft kwam Inter opnieuw op voorsprong en dit keer was Lautaro Martínez, de vervanger van Lukaku, de gevierde man. Aan het doelpunt ging een knullige fout vooraf van Pablo Marí, die in oktober nog werd neergestoken door een verwarde man in een supermarkt toen hij aan het winkelen was met zijn vrouw en zoon. Martínez snoepte de bal af van de Spanjaard en profiteerde dankbaar van het slechte verdedigen.

Lang leek het daarbij te blijven, ook omdat Martínez nog een keer tegen de paal schoot kort voor tijd. In de extra speeltijd kwam Monza echter nog op gelijke hoogte. De ingevallen Luca Caldirola, ex-Vitesse, won een kopduel van de ingevallen Dumfries en zorgde voor de 2-2.