Van lachen naar huilen bij AC Milan na knotsgek slot tegen Monza

AC Milan heeft zondag verzuimd om de tweede plek te bemachtigen in de Serie A. De ploeg van trainer Stefano Pioli had kunnen profiteren van het gelijkspel van Juventus bij Hellas Verona (2-2), maar verloor zelf op bezoek bij Monza. De wedstrijd kende een knotsgek slot.

Monza
Monza
4 - 2
AC Milan
AC Milan

De laatste competitienederlaag van Milan dateerde van begin december en de verwachting was dan ook dat de formatie van Pioli het klusje zou klaren, maar niets bleek minder waar. Monza sloeg voor rust twee keer kort achter elkaar toe. Eerst via een rake penalty van Matteo Pessina na een overtreding van Malik Thiaw. Kort daarna verdubbelde Dany Mota de marge.

Pioli wisselde bij het begin van de tweede helft liefst drie keer. Onder anderen Tijjani Reijnders betrad het veld, maar met hem erbij slaagde Milan niet in een comeback. De bezoekers kwamen zelfs met tien man te staan. Luka Jovic kreeg aanvankelijk geel voor een slaande beweging, maar dat werd rood toen de VAR constateerde dat hij een tegenstander had geslagen.

Met een 2-0 voorsprong en een rode kaart voor Milan leek het erop dat Monza redelijk eenvoudig zou winnen, maar dat liep anders. Invallers brachten de bezoekers namelijk helemaal terug in de wedstrijd. Olivier Giroud zorgde voor de aansluitingstreffer en de aangever bij die goal, Christian Pulisic, krulde in de slotfase de 2-2 tegen de touwen.

Zo leek Milan alsnog een punt te pakken, maar Monza sloeg binnen twee minuten terug tegen het tiental van Pioli. Invaller Warren Bondo schoot van afstand raak en maakte zo op prachtige wijze de 3-2. De 4-2 volgde in de extra tijd ook nog via Lorenzo Colombo. Voor Milan betekende het een flinke dreun. De club heeft nog altijd twee punten minder dan Juventus. Voor Monza was het de eerste zege op Milan in competitieverband.