Internazionale heeft zaterdagavond eenvoudig gewonnen op bezoek bij Monza. Cyril Ngonge was weer erg belangrijk voor Hellas Verona.

Monza
Monza
1 - 5
Internazionale

Vorige week kwam Inter moeizaam uit de startblokken tijdens de eerste wedstrijd van 2024. De ploeg van Simone Inzaghi won met 2-1 van Hellas Verona door een doelpunt van Davide Frattesi in de 93ste minuut, terwijl Thomas Henry zeven minuten later nog een strafschop miste namens de bezoekers. De club uit Milaan kroop dus door het oog van de naald, maar een week later was alles anders.

Na veertien minuten stond het op bezoek bij Monza al 0-2 voor de Nerazzurri. Hakan Çalhanoglu opende in de twaalfde minuut de score door een strafschop binnen te schieten na hands van Roberto Gagliardini. Twee minuten later verdubbelde Lautaro Martínez de marge met alweer zijn zeventiende treffer dit Serie A-seizoen. Na een half uur leek de thuisclub terug in de wedstrijd te komen, maar het doelpunt van Matteo Pessina werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Bij de bezoekers had Stefan de Vrij een basisplaats, terwijl Denzel Dumfries en Davy Klaassen de hele wedstrijd op de bank bleven. Zij zagen vanaf daar dat de wedstrijd na een uur werd beslist door het tweede doelpunt van Çalhanoglu, die kort daarna van het veld werd gehaald. Monza redde dankzij een benutte strafschop van Pessina in de 68ste minuut nog wel de eer, maar spannend werd het niet meer in Stadio Brianteo.

Sterker, in de slotfase liep Inter nog uit naar een 1-5 overwinning. In de 84ste minuut maakte Lautaro Martínez vanaf elf meter zijn achttiende competitietreffer in evenveel wedstrijden. Vier minute later pikte Marcus Thuram ook nog zijn doelpunt mee. Door de ruime overwinning gaat Internazionale overtuigend aan kop van de Serie A.

Hellas Verona
2 - 1
Empoli
Empoli

Eerder op de avond had Hellas Verona een welkome overwinning geboekt op Empoli. Dankzij Milan Djuric kende de thuisclub een vliegende start, want al na drie minuten maakte hij de 1-0. Ngonge maakte er in de 56ste minuut 2-0 van. Het was het zesde doelpunt van de Belg, die exact een jaar geleden werd overgenomen van FC Groningen, dit seizoen in de Serie A. Het werd via Szymon Zurkowski nog wel 2-1 in de 64ste minuut, maar daar bleef het bij.

Door de overwinning klimt Hellas Verona naar de zeventiende plaats, waardoor het nu boven de streep staat.