Dit zijn de duurste wintertransfers van 2023/24

Reacties

Voor de meeste competities zit de winterse transferperiode erop. Dat is meestal het moment om de balans op te maken. Tijd om de pareltjes eens onder de loep te nemen. Dit zijn de duurste wintertransfers van het seizoen 2023/24.

Dit zijn de duurste wintertransfers van 2023/24
© Pro Shots

Traditiegetrouw werd er ook deze winter weer aanzienlijk minder met geld gesmeten dan in de zomer. Ter vergelijking: afgelopen zomer waren de tien duurste transfers bij elkaar opgeteld zo'n 925 miljoen euro. Deze winter ligt dat bedrag op 239 miljoen euro. Zelfs de duurste wintertransfer komt niet in de buurt van de toptien van afgelopen zomer (nummer tien kostte zeventig miljoen).

De duurste wintertransfer was die van Vitor Roque. Het Braziliaanse toptalent zou aanvankelijk pas aankomende zomer de overstap maken van Athlético Paranaense naar Barcelona, maar de Catalaanse club haalde hem in januari vervroegd naar Spanje. Daar betaalde het veertig miljoen euro voor. Zo bleef hij Sacha Boey voor, die voor dertig miljoen van Galatasaray naar Bayern München ging.

Duurste Nederlander
In de toptien is plek voor één speler met een Eredivisie-verleden. Op een gedeelde negende plek staat Cyril Ngonge, die voorheen bij PSV, RKC Waalwijk en FC Groningen onder contract stond. Hij verkaste voor achttien miljoen euro van Hellas Verona naar Napoli. De duurste Nederlander vinden we terug op plek veertien en luistert naar de naam Azor Matusiwa. Stade Rennes betaalde 15,5 miljoen aan Stade Reims voor de middenvelder.

Drie van de elf spelers in de lijst van duurste aankopen staan voorin, vier zijn middenvelder en vier verdediger. Daarnaast valt op dat Brazilianen in trek zijn. De toptien bestaat uit vijf Brazilianen, twee Belgen, een Fransman, een Roemeen, een Noord-Macedoniër en een Engelsman.

Duurste Eredivisie-transfer
De Eredivisie-transfer die het meest in de buurt kwam van een toptienklassering was die van Manfred Ugalde. Voor hem is naar verluidt maximaal vijftien miljoen euro betaald aan FC Twente door Spartak Moskou. Daarna volgen de transfers van Yorbe Vertessen van PSV naar Union Berlin (vijf miljoen), Magnus Mattsson van NEC naar FC Kopenhagen (vijf miljoen inclusief bonussen), Million Manhoef van Vitesse naar Stoke City (vier miljoen) en Kristijan Belic van Partizan Belgrado naar AZ (drieënhalf miljoen).

Toptien duurste wintertransfers 2023/24

Speler Van Naar Afkoopsom*
1. Vitor Roque Athlético Paranaense Barcelona 40 miljoen
2. Sacha Boey Galatasaray Bayern München 30 miljoen
3. Radu Dragusin Genoa Tottenham Hotspur 25 miljoen
4. Eljif Elmas Napoli RB Leipzig 24 miljoen
5. Renan Lodi Olympique Marseille Al-Hilal 23 miljoen
6. Adam Wharton Blackburn Rovers Crystal Palace 21 miljoen
7. Lucas Beraldo São Paulo PSG 20 miljoen
Gabriel Moscardo Corinthians PSG 20 miljoen
9. Arthur Vermeeren Antwerp FC Atlético Madrid 18 miljoen
Marcos Leonardo Santos Benfica 18 miljoen
Cyril Ngonge Hellas Verona Napoli 18 miljoen

*Bedragen afkomstig van Transfermarkt, realiteit kan afwijken

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.