Calhanoglu vindt zichzelf beste controleur ter wereld: 'Rodri tweede'

Reacties

Hakan Calhanoglu heeft een hoge pet op van zichzelf. De Turkse technicus van Internazionale vindt zichzelf namelijk de beste controleur ter wereld.

Calhanoglu vindt zichzelf beste controleur ter wereld: 'Rodri tweede'
© Pro Shots

Bijvoorbeeld beter dan Rodri, die in de Champions League-finale tegen Inter vorig seizoen het winnende doelpunt maakte (1-0). 'Enzo Fernández vijfde, Kimmich vierde, Kroos derde, Rodri tweede en ik eerste', zei Calhanoglu tegen DAZN. 'Omdat ik doelpunten maak, anderen niet. Als je kijkt naar de statistieken, scoor ik nooit van dichtbij, maar van 25 à 30 meter of met een vrije trap. Dat is moeilijk.'

De Turkse technicus is dit seizoen een van de beste middenvelders in de Serie A. Hij heeft de rol van verbinder op het middenveld geruisloos overgenomen van de naar Saoedi-Arabië vertrokken Marcelo Brozovic. Misschien dat Calhanoglu het zelfs nog wel beter doet dan de Kroaat. Daarnaast was de dertigjarige Calhanoglu ook nog goed voor negen doelpunten en drie assists. 'Iedereen is goed in het spel verdelen, maar ik houd er niet van om passes over vijf meter te versturen', voegde hij nog toe.

Calhanoglu speelde afgelopen dinsdag in de Champions League nog een hele wedstrijd tegen Atletico Madrid (1-0). Hij maakte in de zomer van 2021 transfervrij de gewaagde overstap van AC Milan naar Inter. Die stap lijkt zich nu, met de eerste titel sinds zijn transfer in het verschiet, uit te betalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer H. Çalhanoğlu
Meer over H. Çalhanoğlu
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.