Invaller Ngonge helpt Napoli op weg tegen laagvlieger Hellas Verona

Napoli heeft zondagmiddag een moeizame zege geboekt op Hellas Verona. Cyril Ngonge draaide als invaller de wedstrijd met een treffer helemaal om. Khvicha Kvaratskhelia werd de matchwinner.

Napoli
Napoli
2 - 1
Hellas Verona

Het worstelende Napoli trof een Hellas Verona met de nodigde Eredivisie-invloeden. De nieuwe aanwinst Tijjani Noslin, die overkwam van Fortuna Sittard, stond in de punt van de aanval en ook voormalig FC Groningen-aanvaller Tomáš Suslov begon in de basis. Elayis Tavsan viel vijf minuten voor tijd in.

Napoli kwam in de competitie tegen Lazio en in de beker tegen Internazionale niet tot scoren en ook in de eerste helft ontbrak het de regerend landskampioen aan aanvallende stootkracht. De ploeg van Walter Mazzarri miste daarbij vooral zijn topscorer Victor Osimhen, die nog met Nigeria actief is op de Afrika Cup.

In de tweede helft kwam Napoli wel wat beter in de wedstrijd, maar het was Hellas Verona dat twintig minuten voor tijd op voorsprong kwam. Centrale verdediger Diego Coppola werkte met zijn schouder een indraaiende vrije trap van Suslov tegen de touwen.

Napoli leek tegen een vervelende nederlaag aan te lopen, maar het was een andere oud-Eredivisie-speler die de meubels redde voor zijn ploeg. Invaller Ngonge schoot raak na een teruggetrokken voorzet van Jesper Lindstrøm. De Belg speelde voor de winterstop opmerkelijk genoeg nog voor Hellas Verona.

De goal van de voormalig speler van RKC en FC Groningen hielp Napoli over het dode punt heen, want in de slotfase zorgde Khvicha Kvaratskhelia met een fraaie afstandsknal voor de 2-1. Napoli houdt met de driepunter de aansluiting bij de plekken die recht geven op Europees voetbal. Hellas Verona blijft in de degradatiezone bivakkeren.