Inter kan ondanks slippertje kampioen worden tegen Milan

Reacties

Internazionale heeft op zondagavond niet weten te winnen van Cagliari: 2-2. De Nerazzurri kunnen desondanks in de volgende speelronde tegen nota bene stadsgenoot AC Milan de 20ste landstitel in de clubhistorie binnenslepen.

Inter kan ondanks slippertje kampioen worden tegen Milan
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 2
Cagliari
Cagliari

De ploeg van Simone Inzaghi kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Marcus Thuram zorgde na twaalf minuten voor de openingstreffer in het Stadio Giuseppe Meazza. Inter dacht na ongeveer een halfuur ook de 2-0 te maken. Nicolò Barella kopte een voorzet binnen, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel en dus ging het feestje niet door.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft leek er niet zoveel aan de hand voor Inter, totdat Eldor Shomurodov in de 64ste minuut ineens de gelijkmaker hard tegen de touwen schoot. Zo'n tien minuten later herpakte Inter de voorsprong. Hakan Calhanoglu schoot vanaf elf meter raak: 2-1. Cagliari gaf zich echter nog niet gewonnen, want invaller Nicolas Viola zorgde in de 82ste minuut voor de 2-2. Viola kreeg in de absolute slotfase nog een kans op het winnende doelpunt, maar hij kopte in de handen van Yann Sommer. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Inter moet volgende week maandag winnen van Milan om de Serie A-titel veilig te stellen. De Rossoneri kwamen eerder op de dag niet verder dan 3-3 tegen laagvlieger Sassuolo. Het leek er lang op dat Milan zelfs zou verliezen in Emilia-Romagna, maar invaller Noah Okafor zorgde in de 84ste minuut voor de gelijkmaker. Het gat tussen Inter en achtervolger Milan is veertien punten.

Ook het duel van de huidige kampioen Napoli was doelpuntrijk. Walid Cheddira, die door Frosinone wordt gehuurd van Napoli, maakte twee doelpunten. Dat was echter niet genoeg voor de winst, want aan Napolitaanse zijde wisten Matteo Politano en Victor Osimhen het net te vinden. Het duel in het Stadio Diego Armando Maradona eindigde dus in 2-2.

Zo 14 apr.

Zo 14 apr.

Het duel tussen AS Roma en Udinese werd stilgelegd nadat verdediger Evan Ndicka naar de grond was gegaan. De 24-jarige speler was bij kennis toen hij met een brancard van het veld gedragen werd.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
34
28
5
1
81-18
+63
89
2
AC Milan
34
21
7
6
64-39
+25
70
3
Juventus
34
18
11
5
47-26
+21
65
4
Bologna
34
17
12
5
49-27
+22
63
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.