Precies 35 jaar geleden: de beroemdste warming-up ooit

Reacties

Doorgaans is er weinig bijzonder aan de warming-up. Spelers lopen plichtmatig rondjes, spelen een rondootje, schieten wat op doel. Tenminste, gewone spelers dan. Wijlen Diego Armando Maradona voerde op 19 april 1989, precies 35 jaar geleden, als speler van Napoli de meest legendarische warming-up ooit.

Precies 35 jaar geleden: de beroemdste warming-up ooit
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Op de klanken van Live is life, een gigantische hit in de jaren tachtig, opgevoerd door een coverband van de originele makers Opus, liep Pluisje door het Olympiastadion van München voor de halve finale van de UEFA Cup tussen zijn ploeg en Bayern München. Losjes balanceerde Maradona onderweg de bal op zijn hoofd en in zijn nek. Uiteraard waren de camera's op hem gericht, overal ter wereld genoten televisiekijkers mee.

Over de beelden kunnen we nog alinea's volpennen, maar het is een beter idee om gewoon te kijken. We geven u enkel nog mee: Napoli schakelde Bayern die avond uit. In eigen huis was het 2-0 geworden, zodat een 2-2 volstond. Ook de finale, tegen VfB Stuttgart, eindigde in het voordeel van de Italianen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.