Verlies in dopingzaak lijkt einde carrière WK-winnaar Gómez te betekenen

Reacties

Het beroep van Papu Gómez tegen zijn dopingschorsing is afgewezen. Dat is vanuit zijn club Monza bevestigd. De schorsing van twee jaar blijft gehandhaafd.

Verlies in dopingzaak lijkt einde carrière WK-winnaar Gómez te betekenen
© Pro Shots

De 36-jarige Gómez tekende in september na een periode transfervrij te zijn geweest een contract voor twee seizoenen bij Monza. De Argentijn kwam voor de club uit de Serie A tot slechts twee optredens. In oktober verdween hij uit beeld nadat hij een schorsing van twee jaar opgelegd had gekregen vanwege het overtreden van de dopingregels.

Het ging voor Gómez mis bij een dopingcontrole in 2022, toen hij nog onder contract stond bij Sevilla. De aanvaller verklaarde dat hij zonder medeweten van de clubarts hoestdrank van een van zijn kinderen had ingenomen tijdens een slechte nacht. De verboden middelen zouden in die hoestdrank hebben gezeten.

Gómez mocht in het jaar van de positieve dopingtest wel gewoon het WK spelen. Hij droeg met twee optredens bij aan de WK-winst van de Argentijnen. Nieuw succes lijkt er voor de ex-speler van Atalanta Bergamo niet meer in te zitten. Met een schorsing die nog anderhalf jaar loopt en zijn leeftijd is het einde van zijn carrière nabij.

Spelersprofiel

P. Gómez


Geboortedatum:
15 februari 1988
Leeftijd:
36
Geboorteplaats:
Buenos Aires
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,67 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
Monza
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.