Wereldkampioen Papu Gómez nog voor WK positief getest op verboden middel

Reacties

Papu Gómez is voor twee jaar geschorst na het gebruik van een verboden middel. De international van Argentinië, die twee keer inviel tijdens een WK-wedstrijd in Qatar, werd vóór het mondiale eindtoernooi positief getest.

Wereldkampioen Papu Gómez nog voor WK positief getest op verboden middel
© Pro Shots

In november 2022 legde Gómez (35) als speler van Sevilla een positieve test af na een onverwachte dopingcontrole. Zijn uitleg was dat hij een slechte nacht had en een siroop van een van zijn kinderen gebruikte om beter te kunnen slapen. Hierbij raadpleegde hij geen teamarts van Sevilla.

Ondanks de positieve test kregen Gómez en Argentinië groen licht voor een WK-deelname, de middenvelder viel in tijdens de wedstrijden tegen Saoedi-Arabië (groepsfase) en Australië (achtste finale). De rest van het WK, inclusief de wedstrijd tegen het Nederlands elftal en de gewonnen finale tegen Frankrijk, zat Gómez op de bank.

Gómez was volgens Argentijnse media al maanden op de hoogte van de dopingstraf die hem boven het hoofd hing, pas deze week werd de straf van twee jaar officieel gemaakt door de dopingautoriteiten. Daarvoor werd het contract van Gómez bij Sevilla ontbonden.

Opvallend is dat Gómez op 29 september nog een contract tot het einde van het seizoen tekende bij Monza, hij speelde tot dusver in twee Serie A-duels mee. Het is nog niet bekend of Gómez in beroep gaat tegen de schorsing. Monza meldt wel dat het bekijkt welke vervolgstappen het zal nemen.

Op dit moment heeft ook een andere bekende voetballer te maken met een dopingschandaal. Paul Pogba van Juventus wacht mogelijk ook een jarenlange schorsing.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.