Pogba diep in de problemen: tweede dopingdiagnose ook positief

Reacties

De second opinion die Paul Pogba heeft aangevraagd na zijn positieve dopingtest op 20 augustus, is eveneens positief teruggekomen. Daarmee gaat de zaak tegen de inmiddels geschorste middenvelder van Juventus door. Hem hangt een jarenlange schorsing boven het hoofd.

Pogba diep in de problemen: tweede dopingdiagnose ook positief
© Pro Shots

Pogba testte na de wedstrijd tegen Udinese op 20 augustus positief op het gebruik van testosteron. De Fransman kwam die wedstrijd niet in actie, maar speelde daarna nog wel tegen Bologna en Empoli. Begin september kwam het nieuws over de positieve dopingtest naar buiten en werd hij tijdelijk geschorst door de Italiaanse bond. Juventus bevroor vervolgens zijn salaris.

Nu de second opinion ook slecht is uitgevallen voor Pogba, moet hij vrezen voor een jarenlange afwezigheid in de voetballerij. VI sprak eerder rondom de dopingzaak van toenmalig Ajax-keeper André Onana met experts op dat gebied, bij opzettelijk gebruik van een verboden middel wordt er een schorsing van vier jaar uitgedeeld. Bij niet-opzettelijk gebruik gaat het om twee jaar. Italiaanse media spreken over de mogelijkheid van een schuldverklaring, waardoor de schorsing gehalveerd kan worden.

Werkgever Juventus kan het salaris van Pogba volgens de regelgeving van de Serie A terugbrengen tot het minimum, waardoor de club in de komende drie jaar zo'n dertig miljoen euro aan salariskosten kan besparen. Pogba drukt flink op de begroting en ligt nog tot medio 2026 vast. De Fransman keerde vorig jaar terug in Turijn, maar raakte al snel zwaar geblesseerd aan zijn knie. Sinds zijn terugkeer bij Juventus speelde hij dan ook nog maar twaalf duels.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.