Broertjes Amrabat in tranen na historische zege: 'Laatste vier! Ongelofelijk!'

Reacties

De broertjes Sofyan en Nordin Amrabat huilden van blijdschap na de halvefinaleplaats voor Marokko op het WK. Het tweetal loofde de teamspirit in het elftal en vindt dat het team mag dromen van nog meer. 'We gaan nu voor de finale', zei Sofyan bij de NOS.

Broertjes Amrabat in tranen na historische zege: 'Laatste vier! Ongelofelijk!'
© NOS
Marokko
Marokko
1 - 0
Portugal
Portugal

Broer Nordin (35), die zelf niet in de WK-selectie zit, kon zijn tranen na afloop niet bedwingen. 'Ik ben emotioneel. Ik zat naast mijn ouders en die waren aan het huilen. Alle mensen om ons heen ook. Laatste vier van de wereld, laatste vier! Ongelofelijk!', waarna hij met gebroken stem zijn broer een kusje op het voorhoofd gaf.

Sofyan sloot zich daarbij aan. 'We hadden dit niet durven dromen, dit is ongelofelijk. We moesten van heel diep komen. Toen ik de wedstrijd begon had ik al heel zware benen, het is echt een mentaal slagveld. Aan het einde kwam ik amper vooruit. Het is ontzettend zwaar om elke dag drie dagen te spelen. Je doet alles om te herstellen, maar hebt weinig tijd.'

Hij is trots op zijn 'grote broer' Nordin, die hem zoveel heeft geholpen in zijn carrière. Nu wil Amrabat verder. 'We gaan voor nu de finale.' Eigenlijk zou Nordin deze zaterdag naar huis vliegen, maar Sofyan wil daar niets van weten. 'Ik ga de trainer opbellen, hij gaat nergens heen', grapte de middenvelder van Fiorentina, die dit WK een van de uitblinkers is bij Marokko.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Marokko
Meer over Marokko
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer S. Amrabat
Meer over S. Amrabat
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.