Ziyech schiet Marokko naar groepswinst, Zuid-Afrika volgende opponent

Reacties

Marokko heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales van de Afrika Cup. Dankzij Hakim Ziyech werd afgerekend met Zambia. DR Congo ging als nummer twee mee naar de volgende ronde.

Ziyech schiet Marokko naar groepswinst, Zuid-Afrika volgende opponent
© Pro Shots
Zambia
Zambia
0 - 1
Marokko
Marokko

Vooraf was Marokko al zeker van de volgende ronde. Zelfs met een nederlaag kon het niet meer misgaan. Tóch koos Walid Regragui er niet voor om zijn sterren rust te gunnen. De bondscoach wilde duidelijk als groepswinnaar de knock-outfase bereiken. En dus mochten bekende gezichten als Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat opdraven. Ook was er een plaatsje in de basiself ingeruimd voor PSV’er Ismael Saibari.

Waar Marokko in een luxepositie bivakkeerde, was dat niet het geval voor Zambia. Die ploeg moest een resultaat boeken om de volgende ronde te bereiken. De underdog kreeg echter nauwelijks een voet aan de grond tegen de halvefinalist van het afgelopen WK. Sterker, vlak voor rust was het Ziyech die het krachtsverschil ook in de score uit kon drukken. Van dichtbij schoot de ex-Ajacied raak: 0-1.

Zambia probeerde het nog wel, maar kon de Marokkaanse muur niet afbreken. Ook niet toen Regragui er voor koos om Ziyech, Saibari en ook Azzedine Ounahi rust te gunnen. Daardoor is zijn ploeg soeverein geplaatst voor de achtste finales. Daar wacht Zuid-Afrika.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tanzania
Tanzania
0 - 0
DR Congo
DR Congo

Doordat DR Congo eerder een gelijkspel had geboekt tegen Marokko, had het land zich een ideale uitgangspositie verschaft. Een gelijkspel kon zomaar genoeg zijn voor het bereiken van de achtste finales. En dat lukte, want de wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0. Mede dankzij de winst van Marokko bleek een tweede plaats daardoor gegarandeerd. Daardoor gaan de Congolezen een ronde verder.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep F Afrika Cup 2023 Côte d'Ivoire

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
DR Congo
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Zambia
3
0
2
1
2-3
-1
2
4
Tanzania
3
0
2
1
1-4
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.