De La Fuente reageert op interlandgerucht Brahim Díaz: 'Wens hem veel succes'

Reacties

Brahim Díaz heeft ervoor gekozen om zijn interlands niet meer voor Spanje te spelen, maar voor Marokko. Dat melden diverse Spaanse media en ook de Spaanse bondscoach Luis de la Fuente heeft daar inmiddels op gereageerd.

De La Fuente reageert op interlandgerucht Brahim Díaz: 'Wens hem veel succes'
© Pro Shots

De 24-jarige aanvaller annex aanvallende middenvelder van Real Madrid speelde tot op heden één interland voor Spanje. Díaz beschikt echter over een dubbel paspoort en nu heeft hij er naar verluidt voor gekozen om zijn interlandloopbaan bij Marokko voort te zetten.

'Ik respecteer zijn beslissing', liet De La Fuente weten aan de Spaanse media. 'Iedereen moet dat voor zichzelf bepalen. Brahim speelde bij mij meer dan bij welke andere coach dan ook. Ik waardeer hem enorm en wens hem het beste. Er zijn drie vereisten om voor Spanje te spelen. Je moet in aanmerking komen, zelf willen én geselecteerd worden. Het belangrijkste is dat de speler zelf wil, zonder vereisten of voorwaarden.'

De La Fuente, die eerder met hem samenwerkte bij de jeugdteams van Spanje, gaf te kennen dat hij niet met Díaz zelf over deze beslissing heeft gesproken. Díaz moet overigens zelf nog bevestigen dat hij zijn interlands voor Marokko gaat spelen. Hij zou op 22 maart zijn debuut kunnen maken in een vriendschappelijke interland tegen Angola.

Vr 22 mrt.

Di 26 mrt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.