Dribbelende Díaz voorkomt pijnlijke avond voor Real Madrid

Reacties

Real Madrid heeft zich eenvoudig geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de Copa del Rey. De twintigvoudig bekerwinnaar rekende af met Arandina, een club die actief is op het vierde niveau in Spanje.

Dribbelende Díaz voorkomt pijnlijke avond voor Real Madrid
© Pro Shots
Arandina
Arandina
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid

In Aranda de Duero, gelegen in de provincie Burgos, was het eindelijk zover voor Arda Güler. De achttienjarige Turk mocht een halfjaar na te zijn overgekomen van Fenerbahçe voor het eerst aantreden voor De Koninklijke. Het door blessures geplaagde toptalent begon in de rol die Jude Bellingham in de voorbije weken vaak bekleedde. De Engelse superster kreeg rust en nam plaats op de bank, net als Luka Modric. Zo hield Carlo Ancelotti twee bepalende spelers achter de hand voor als in de slotfase nog het verschil gemaakt moest worden.

Real was in de eerste helft zoals verwacht uiterst dominant, maar het positiespel verliep vaak in een te laag tempo om de thuisploeg echt pijn te kunnen doen. Brahim Díaz probeerde als aanvalspartner van Joselu al dribbelend voor een opening te zorgen, terwijl Dani Ceballos dat met steekpasses trachtte te doen. De score werd pas vroeg in de tweede helft geopend. Díaz zocht met een dribbel de weg naar het strafschopgebied en werd net binnen het zestienmetergebied gevloerd. Joselu knalde de bal vanaf elf meter hard laag in de linkerhoek: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Plotseling ging het snel na die toch ietwat bevrijdende treffer. Slechts 22 seconden had Real na de aftrap van Arandina nodig om voor een tweede keer toe te slaan. Díaz versnelde en nadat hij gestopt werd, belandde de bal via Joselu opnieuw bij de aanvallende middenvelder uit Málaga. De technicus met Marokkaanse roots zorgde voor de 0-2. Ancelotti haalde kort daarna Güler naar de kant, net als Eduardo Camavinga, die na een knieblessure zijn rentree maakte. Na een flinke misser van Joselu zorgde Rodrygo in de extra tijd alsnog voor de 0-3. De ingevallen Braziliaan schoot de bal feilloos in de verre hoek na terugleggen door Díaz.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een eretreffer kwam er via Raly Cabral in de vierde minuut van de extra tijd nog wel voor Arandina. Die tegengoal zal voor Ancelotti niet meer dan een smetje zijn geweest. Hij kan zich met zijn selectie gaan focussen op het duel met Atlético Madrid van over vier dagen in het mini-toernooi om de Spaanse Super Cup. Atlético won eerder op de zaterdag al in het Copa del Rey-toernooi dankzij twee goals van Memphis Depay.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.