Marokko wil het grootste voetbalstadion ooit bouwen

Reacties

De plannen van Marokko voor de bouw van het grootste voetbalstadion ter wereld zijn onthuld. Voor het ambitieuze project dat voor het WK van 2030 moet worden voltooid, is een budget van ongeveer 456 miljoen euro beschikbaar gesteld, weet Het Laatste Nieuws.

Marokko wil het grootste voetbalstadion ooit bouwen
© Pro Shots

Het stadion gaat gebouwd worden in El Mansouria, een kustplaatsje ten noordoosten van Casablanca. Daar wordt in de komende jaren op een grote vlakte een stadion met een capaciteit van 115 duizend zitplaatsen gebouwd. Dat waanzinnig grote decor is voor Marokko het visitekaartje bij het WK dat in de zomer van 2030 wordt gehouden. Marokko organiseert het mondiale eindtoernooi dan samen met Spanje en Portugal. Ook worden tijdens dat toernooi wedstrijden gespeeld in Argentinië, Paraguay en Uruguay, wat tot veel kritiek leidde.

De bouw van het stadion, dat Grand Stade de Casablanca moet gaan heten, is nog niet begonnen. Wel is duidelijk dat het Amerikaanse architectenbureau Populous de strijd om de opdracht heeft gewonnen. Dit bureau ontfermde zich eerder over onder meer het ontwerpen van de nieuwe stadions van Tottenham Hotspur, Arsenal en Olympique Lyon.

De laatste formaliteiten moeten nog worden afgerond voordat de bouw kan starten. Populous-directeur Christopher Lee heeft er alle vertrouwen in dat het met het papierwerk wel goedkomt: 'Het Grand Stade de Casablanca zal een iconische trekpleister worden.' Het Rungrado 1st of May Stadium in Noord-Korea staat nu nog te boek als grootste voetbalstadion ter wereld. Dat stadion heeft een capaciteit van 114 duizend plaatsen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.