Boze Zidane fileert complete Real-selectie na afgang

Reacties

Real Madrid ging zondagavond kansloos onderuit op bezoek bij het bescheiden Rayo Vallecano (1-0). Hoofdtrainer Zinedine Zidane vond het spel van zijn ploeg ontluisterend en stak dat ook niet onder stoelen of banken.

Boze Zidane fileert complete Real-selectie na afgang

'Vandaag hebben we niets voor elkaar gekregen, van de eerste tot aan de laatste minuut', mopperde Zidane na de wedstrijd. 'Soms maak je mee dat je niet scoort, maar vandaag creëerden we niet eens kansen. Niets werkte! We moeten echt verschrikkelijk boos zijn op onszelf. Want dat ben ik ook. Wat we vandaag lieten zien was heel slecht.'

Real Madrid verloor dit seizoen al zestien wedstrijden onder leiding van Julen Lopetegui (zes), Santiago Solari (acht) en Zinedine Zidane (twee). Dat is het hoogste aantal nederlagen van dit decennium.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zidane heeft er desondanks geen spijt van dat hij 'ja' zei op de vraag van voorzitter Florentino Pérez of hij terug wilde komen. 'Integendeel', zegt de Fransman. 'Ik moet dit soort kritieke momenten meemaken, moeilijke momenten zoals vandaag. Maar zoals we vanavond speelden, dat kán gewoon niet', foetert Zidane.

Wat hij na afloop in de kleedkamer zei wilde Zidane niet delen met het aanwezige journaille. 'Dat blijft tussen ons. Vandaag was gewoon alles niet goed. We deden niets met overtuiging: de duels niet, de loopacties niet.'

'Er zit wel eens een wedstrijd tussen waarbij je tegenstander meer meters maakt dan jij. In dit geval speelde Rayo zijn eigen spel, maar wij deden helemaal niets van de dingen die we horen te doen. Daar is geen verklaring voor.'

Normaal springt Zidane in de bres voor zijn spelers, erkende hij zelf ook na de nederlaag. 'Maar vandaag niet. Dit is de realiteit, zo horen we niet te spelen', sprak de hoofdcoach, die zondagavond onder meer Karim Benzema miste en daardoor acht wijzigingen doorvoerde in zijn basisteam.

Derde plaats
Met nog drie speelronden voor de boeg staat Real Madrid op plaats drie, achter Barcelona en Atlético Madrid. De achterstand op de stadgenoot bedraagt negen punten, de voorsprong op Getafe is tien punten. Het seizoen zit er dus op voor De Koninklijke, maar Zidane wil dat zijn spelers er het beste van maken.

'Ik zou graag zien dat het seizoen al ten einde was, maar we moeten nog drie keer spelen. En dan moeten we het anders doen. Op zo'n manier kunnen we niet eindigen. Ook ik niet, want wat ik vanavond deed sorteerde ook geen effect. We moeten zorgen dat we op een respectvolle manier omgaan met voetbal.'

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.