Rampseizoen Real Madrid krijgt passend hoofdstuk met blamage bij hekkensluiter

Het toch al inktzwarte seizoen van Real Madrid heeft zondag een passend vervolg gekregen met een nederlaag op bezoek bij de gedoodverfde degradant Rayo Vallecano.

Rayo Vallecano
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Ten opzichte van de midweekse wedstrijd bij Getafe (0-0) voerde Zinedine Zidane liefst acht mutaties door in zijn basisopstelling. Deels noodgedwongen, want Karim Benzema kampt met een blessure waardoor hij mogelijk de rest van dit seizoen niet meer in actie komt. De honneurs in de aanval werden waargenomen door Mariano Díaz. Onder de lat stond Thibaut Courtois, voor het eerst met Zidane aan het roer.

Courtois kreeg alle gelegenheid om zich te onderscheiden, want Reals stadgenoot Rayo Vallecano (hekkensluiter bij de aftrap) zette flink aan. Bebé, ooit een miskoop van Manchester United, leidde menig gevaarlijke aanval in. De treffer van de thuisploeg halverwege de eerste helft deed de krachtsverhoudingen dan ook geen geweld aan. Scheidsrechter Pita González Fuertes legde de bal - na inmenging van de VAR - op de stip na vasthouden van Jesús Vallejo en Adri Embarba schoot feilloos raak.

Ook Mariano Díaz (links) kon het verschil niet maken voor Real Madrid.

Real Madrid was nu aan zet, maar De Koninklijke draaide zeer stroef. Met name Luka Modric maakte een povere indruk. De Kroaat leverde de ene na de andere bal in, waardoor het aanvalsspel van de nu nog Champions League-houder nooit op gang kwam. Zo haalde Rayo Vallecano de rust met een meer dan verdiende 1-0 voorsprong. Wel zagen de bezoekers nog - terecht - een treffer van Díaz worden afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook in de tweede helft haalde Real Madrid een zeer laag niveau. Rayo Vallecano liet de bezoekers het spel maken en gaf nauwelijks iets weg. De ploeg van Zidane stevende zo af op alweer de tiende competitienederlaag van dit seizoen. Ook de wissels van de Fransman sorteerden geen effect. Modric werd een kwartier voor tijd uit zijn lijden verlost door Isco, maar ook hij kon de verliesbeurt niet voorkomen.

Bijzonder verlies
De laatste keer dat Real Madrid verloor van een team dat bij aanvang helemaal onderaan stond, was in 2004. Real Murcia bleek toen met 2-1 te sterk. De goal van de bezoekers kwam op naam van Guti en Zidane fungeerde als aangever.

Overigens was voor de aftrap al duidelijk dat Real Madrid ondanks alle misère het Champions League-ticket voor volgend seizoen heeft veiliggesteld, met dank aan de stuntelende subtoppers. De Koninklijke komt deze competitie nog Villarreal (thuis), Real Sociedad (uit) en Real Betis (thuis) tegen, waarna ongetwijfeld een hectische transferzomer losbarst.