Boufal schiet Southampton na lange solo linkerrijtje in

Reacties

Southampton heeft de aansluiting met de subtop in de Premier League gevonden. Dankzij een late treffer van Sofiane Boufal werd West Bromwich Albion met 1-0 verslagen.

Boufal schiet Southampton na lange solo linkerrijtje in

Voorafgaand aan de negende speelronde was het verschil tussen beide ploegen één punt in het voordeel van West Brom en in het St. Mary's Stadium ontliepen beide ploegen elkaar ook weinig. Southampton - waar Virgil van Dijk de hele wedstrijd speelde en Wesley Hoedt op de bank bleef - had weliswaar veel meer balbezit, maar echt grote kansen creëerde de thuisclub niet.

De wedstrijd leek te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, maar Boufal zorgde na een fraaie solo voor een overwinning voor Southampton. Zo'n twintig meter voor de middenlijn begon de Marokkaan aan een avontuur, dat hij besloot met een treffer.

Southampton heeft door de overwinning nu twaalf punten uit negen duels, waarmee het tiende staat. De achterstand op nummer vier Chelsea bedraagt echter slechts vier punten. West Bromwich Albion is tiende met tien punten. Dat zijn er slechts twee meer dan nummer achttien Stoke City. De ploeg van manager Tony Pulis won zijn eerste twee duels van het seizoen in de Premier League, maar daarna slechts twee punten in de zeven duels die volgden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.