Watford laat Chelsea ontsnappen na missers Richarlison

Reacties

Chelsea heeft in een waar spektakelstuk ternauwernood afgerekend met Watford. The Blues kwamen zowel op voorsprong als achterstand, bleven in leven door missers van Richarlison en trokken in de slotfase toch nog aan het langste eind: 4-2.

Watford laat Chelsea ontsnappen na missers Richarlison

De (papieren) topper – Chelsea stond voorafgaand aan het duel vijfde, Watford vierde – begon timide, maar kwam al gauw los door een werkelijke wondergoal van Pedro. Na dik tien minuten stond de Spanjaard na een standaardsituatie te wachten op de rand van het zestienmetergebied. De aanvaller kreeg de bal, besloot met binnenkant voet in één keer uit te halen en met een schitterende boogbal vloog de bal via de paal achter Heurelho Gomes: 1-0.

Het was het échte startsein van een leuke eerste helft. Watford kwam goed voor de dag, Chelsea was door individuele klasse gevaarlijk. Na een counter via Eden Hazard en Álvaro Morata stiftte Cesc Fàbreges echter laks op de goalie. Aan de overkant stichtte de uitploeg weinig gevaar, tot op slag van rust ineens Abdoulaye Doucouré opdook. Een lange inworp belandde bij de middenvelder, die hard uithaalde en zo zijn vierde treffer uit slechts vier schoten op doel in de Premier League maakte.

De gelijkmaker had zo zijn impact. De equipe van Antonio Conte zakte weg en leek af te stevenen op de volgende domper na midweeks puntenverlies in de Champions League tegen AS Roma (3-3) en de nederlaag van vorig weekend bij Crystal Palace (2-1). Watford voetbalde met steeds meer vertrouwen, al vergat Richarlison de trekker over te halen. De Braziliaan, in de transferzomer dicht bij een overstap naar Ajax, miste uiterst kansrijk voor open goal, alvorens hij een grote kopkans eveneens onbenut liet. Hoewel de vleugelflitser niet scoorde, was Richarlison tussendoor wél belangrijk met een assist. Op aangeven van de jeugdinternational was Roberto Pereyra immers trefzeker van dichtbij: 1-2.

Chelsea moest aan de bak, wisselde van systeem door het inbrengen van Willian en Michy Batshuayi en dat wierp zijn vruchten af. Twintig minuten voor tijd scoorde de Belgische spits namelijk op fraaie wijze met een kopbal gestuurd richting de verre hoek. Het was de opmaat naar een slotfase die op en neer ging, waarbij Chelsea uiteindelijk aan het langste eind trok.

César Azpilicueta was trefzeker van dichtbij, waarna opnieuw Batshuayi in de laatste seconden de 4-2 op het scorebord zette. Door de overwinning rukt Chelsea op naar de vierde plaats op de Premier League-ranglijst en gaat het over Watford heen. De subtopper zakt naar de nog steeds knappe vijfde plek.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.