Palace transformeert van doelpuntloos lachertje naar Chelsea-beul

Reacties

Crystal Palace is eindelijk van de hatelijke nul af op diverse vlakken. Op Selhurst Park pakten manager Roy Hodgson en consorten uitgerekend tegen kampioen Chelsea de eerste punten: 2-1. Bovendien werd er eindelijk gescoord.

Palace transformeert van doelpuntloos lachertje naar Chelsea-beul

Jaïro Riedewald en Timothy Fosu-Mensah begonnen op de bank bij Crystal Palace, waar Patrick van Aanholt wél mocht opereren als basisspeler. De hekkensluiter van de Premier League was tot op heden het lachertje van de Premier League, maar daar was in de beginfase van het duel met Chelsea niets van te zien. Palace speelde aardig en was gevaarlijk via Wilfried Zaha, die na weken blessureleed terugkeerde in de basiself. De Ivoriaanse buitenspeler verzuimde in de absolute beginfase echter de score te openen.

In de elfde minuut volgde de op dat moment dan toch verdiende - maar vooral bevrijdende - treffer voor de equipe van Hodgson. Na maar liefst 731 minuten (waarvan 640 dit seizoen) zonder goal in de Premier League, was het César Azpilicueta die ietwat ongelukkig de bal in eigen doel werkte: 1-0. Chelsea moest aan de bak en deed dat ook. Een paar minuten na de treffer van Palace was het immers raak aan de andere kant. Uit een corner van Cesc Fàbregas knikte Tiemoué Bakayoko binnen: 1-1.

Waar beide teams ondanks knappe afstandspogingen van Andros Townsend en Fàbregas met een gelijke stand leken te rusten, dacht Zaha daar anders over. De aanvaller liet zich op slag van rust positief gelden door na slecht verdedigen van de Chelsea-defensie koelbloedig de bal achter doelman Thibaut Courtois te schuiven: 2-1.

Met een achterstand begon Chelsea fel aan het tweede bedrijf. Fàbregas raakte al gauw de lat en Pedro Rodríguez stuitte op Julian Speroni. De Argentijnse keeper was door zijn optreden de oudste speler, op Kevin Phillips na, die Premier League-minuten maakte namens Crystal Palace. Doordat de goalie Marcos Alonso nog van score afhield, boekte Palace zijn eerste en broodnodige zege van het seizoen. Riedewald maakte dat door zijn late invalbeurt vanaf het veld mee.

Door de winstparij kan Palace weer naar boven kijken. De club, waar Frank de Boer eerder dit seizoen ontslagen werd, staat vier punten van de veilige zeventiende plek. Everton, dat op die plek staat, gaat zondag op bezoek bij Brighton & Hove Albion. Palace is nog wel hekkensluiter, maar Bournemouth heeft maar een puntje meer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.