Groep C: Dzeko en Hazard pakken hoofdrol in thriller Chelsea-Roma

Bij een waar spektakelstuk heeft Chelsea de koppositie in Groep C van de Champions League tegen AS Roma ternauwernood in handen gehouden. Door het doelpuntrijke gelijkspel blijven de Romeinen het mikpunt voor Atlético Madrid bij de strijd om plek twee.

Chelsea - AS Roma 3-3
Na zijn tegen Manchester City opgelopen hamstringblessure begon Álvaro Morata op Stamford Bridge woensdagavond voor het eerst weer in de basis. De ziekenboeg van Chelsea stroomt zo langzaam leeg, maar N'Golo Kanté was er nog niet bij. Zijn vervanger op het middenveld was David Luiz en de doorgeschoven verdediger bewees tegen AS Roma andermaal offensief belangrijk te kunnen zijn. Na een mislukte pass richting Eden Hazard kreeg de Braziliaan de bal terug van Roma-verdediger Juan Jesus en Luiz plaatste de bal knap in de rechterhoek: 1-0.

De goal in de elfde minuut betekende een uitstekende start voor Chelsea, dat nog zonder puntenverlies was in de groepsfase maar het tegen Roma zeker niet makkelijk had. Met Kevin Strootman in de basis hadden de bezoekers in grote delen van de eerste helft het initiatief. Uit de tegenaanval bleek Chelsea echter dodelijk. Morata en Hazard counterden en na een van richting veranderd schot van de Spanjaard knalde de Belg raak.

En dus was er na 37 minuten niets aan de hand voor Chelsea, maar vervolgens ging het helemaal mis voor de Londenaren. Door twee Romeinen met een verleden bij Manchester City. Aleksandar Kolarov joeg de bal voor rust nog voorbij Thibaut Courtois en in de tweede helft was het aan Edin Dzeko. De 31-jarige Bosniër toonde zijn klasse met een wonderdoelpunt en een echte spitsengoal.

De mooiste was de 2-2, een volley in de bovenhoek na een dieptepass van Federico Fazio. Chelsea wankelde en Roma zette door. In de zeventigste minuut was het moment van de tweede goal van Dzeko aangebroken. Uit een vrije trap van Kolarov kopte de spits de bal overtuigend in het doel: 2-3. De ommekeer was compleet, maar niet definitief. Hazard werd de redder in nood voor Antonio Conte. De Belg stuurde de bal met zijn hoofd schitterend naar de verre hoek, buiten het bereik van doelman Alisson.

Daarmee was de koppositie voor Chelsea gered, want het bleef bij 3-3.

Qarabag - Atlético Madrid 0-0
De afgelopen jaren behoorde Atlético Madrid steevast tot de topploegen in de Champions League en haalde het zelfs twee keer de finale. Door een nederlaag tegen Chelsea en een gelijkspel tegen AS Roma was de opdracht voor Atléti woensdagavond dan ook simpel: winnen. Toch was die instelling bij de Spanjaarden in de openingsfase van de wedstrijd ver te zoeken. Qarabag had meer balbezit en kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar miste steeds de scherpte bij de eindpass.

Na 25 minuten kwam daar verandering in. De ploeg van Diego Simeone voerde langzaam de druk op en dat resulteerde gelijk in een aantal kansen. Zo schoot Nicolas Gaitan over en miste Sául Ñiguez een goede kopkans. Maar de beste mogelijkheden waren voor Yannick Carrasco en Antoine Griezmann. Beide aanvallers kwamen een-op-een voor de keeper te staan, maar schoten allebei tegen Ibrahim Sehic op.

In de tweede helft leek de Spaanse ploeg al snel op voorsprong te komen dankzij Griezmann, die knap uit de draai raak schoot, maar de blonde spits stond buitenspel. Drie minuten later kwamen Los Rojiblancos echter goed weg toen Dino Ndlovu in het zestienmetergebied naar de grond ging na licht contact met Sime Vrsaljko. Weer even later was het opnieuw Qarabag dat - verrassend genoeg - bijna op 1-0 kwam. Pedro Henrique kon op de rand van het strafschopgebioed uithalen, maar raakte de bal niet vol.

Met nog een kwartier te spelen, groeiden de kansen voor Atlético op een overwinning flink. Ndlovu kreeg zijn tweede gele kaart voor een schwalbe. Het bleek het startsein van een Spaans offensief.

Nadat Sehic zes minuten voor tijd de bal zomaar losliet en Atlético snel de bal opnieuw in het strafschopgebied bracht, leek Fernando Torres dan ook de bevrijdende treffer te kunnen binnenkoppen, maar hij werd in zijn rug gelopen. De uitploeg wilde een penalty maar ook hier zag de scheids geen overtreding in. In de resterende minuten kwam Atlético niet meer tot scoren.