Huddersfield pijnigt United op weg naar cruciale weken

Manchester United heeft zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden in de Premier League tegen Huddersfield Town: 2-1. De formatie van José Mourinho leed hiermee de eerste nederlaag in het huidige seizoen sinds het Europese Super Cup-duel met Real Madrid (2-1).

Bij The Red Devils moest Daley Blind genoegen nemen met een plaats op de bank. Bij de opponent gold hetzelfde voor Rajiv van La Parra, maar de aanvaller kwam al voor de rust in de ploeg voor Elias Kachunga. Voor United was het een vereiste om na het gelijkspel tegen Liverpool (0-0) niet verder achterop te raken bij het ontketende Manchester City van Pep Guardiola.

Nog voor het half uur keek Manchester United tegen een achterstand aan. Aaron Mooy won een duel op het middenveld, zette een lange rush in en gaf de bal mee aan Thomas Ince. De eerste poging van de Engelse aanvaller werd nog gered door David de Gea, maar in de rebound was Mooy attent: 1-0.

Nog geen vijf minuten later drukte Huddersfield Laurent Depoitre Manchester United nog dieper in de problemen. Victor Lindelöf, die al vroeg in de ploeg kwam voor de geblesseerde Phil Jones, speelde een negatieve hoofdrol bij de treffer. De Zweedse stopper ging onder de bal door, waarna Depoitre profiteerde: 2-0.

Laurent Depoitre juicht na de 2-0 tegen United.

Mourinho was uiteraard niet van plan zich zomaar gewonnen te geven op bezoek in het John Smith's Stadium. De Portugees bracht in de rust Marcus Rashford en Henrikh Mkhitaryan binnen de lijnen voor Anthony Martial en Juan Mata. Ook met de verse krachten slaagde de formatie uit Manchester er lange tijd niet in om een vuist te maken. In de 78ste minuut bracht de ingevallen Rashford de spanning echter volledig terug in de wedstrijd. Na een voorzet van Romelu Lukaku kopte de jonge aanvaller binnen: 2-1. Huddersfield hield uiteindelijk toch stand en deelde hiermee een ferme tik uit aan United.

Door de nederlaag raakt Manchester United verder achterop bij stadsgenoot City. The Citizens wonnen namelijk het thuisduel met Burnley (3-0). Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu vijf punten. Tottenham Hotspur kan zondag met een overwinning op Liverpool op evenveel punten komen als United. Promovendus Huddersfield stijgt naar de tiende plaats in de Premier League.

Na het League Cup-treffen met Swansea City van dinsdag wachten er loodzware weken voor United. In de Premier League staan er namelijk wedstrijden tegen Tottenham Hotspur en Chelsea op de rol. Tussendoor speelt het elftal van Mourinho nog een Champions League-duel met Benfica.