Oppermachtig Manchester City dendert door tegen Burnley

Manchester City heeft zaterdagmiddag de koppositie verstevigd. In eigen huis werd de muur van Burnley driemaal doorbroken: 3-0. Sergio Agüero evenaarde met de openingsgoal een clubrecord.

De equipe van Pep Guardiola won vorig weekend op eigen veld in een ware show met 7-2 van Stoke City en het was van begin af aan duidelijk dat Burnley een vergelijkbare monsterscore wilde voorkomen. Het team van Sean Dyche verdedigde diep op eigen helft en zo compact mogelijk.

In het eerste bedrijf lukte dat uitstekend. Manchester City had weliswaar rond de tachtig procent (!) balbezit, maar tot écht gevaar kwam de koploper lange tijd niet. Door David Silva en een strafschop scoorden The Citizens vlak voor rust toch nog. De Spanjaard spleet de defensie van Burnley open met een fantastische pass, Bernardo Silva ging secondes later neer, waarna een penalty volgde. Sergio Agüero legde aan vanaf elf meter en stuurde doelman Nick Pope de verkeerde hoek in: 1-0. Het betekende een historische treffer voor de Argentijn, die door zijn goal topscorer aller tijden werd van Manchester City. In 262 wedstrijden was Agüero liefst 177 trefzeker. Hij evenaarde daarmee Eric Brook, voetballer bij City in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Met de nipte voorsprong op het scorebord was de tweede helft zo goed als een kopie van de eerste. City had de bal, Burnley wilde in ieder geval geen tegengoal(s) incasseren. Het schouwspel der twee verschillende stijlen zorgde niet meer voor veel vuurwerk, al probeerde City zo goed als alles om de score uit te breiden. Na dik zeventig minuten slaagde City daarin. Uit een corner was Nicolás Otamendi sterk in de lucht: 2-0.

Luttele minuten later was het écht einde verhaal voor Burnley. Leroy Sané ging diep aan de linkerkant, de Duitser werd goed aangespeeld door Kevin De Bruyne, waarna de ex-speler van Schalke 04 Pope verschalkte: 3-0. Het bleek de beslissing en eindstand. Door de overwinning en de nederlaag van Manchester United bij Huddersfield Town verstevigt City de koppositie in de Premier League. Het gat met de stadsgenoot is nu vijf punten.