Agüero schrijft historie bij Manchester City

Reacties

Sergio Agüero heeft zich zaterdag met een penalty tegen Burnley de geschiedenisboeken van Manchester City in geschoten. De Argentijn is nu samen met Eric Brook de topscorer aller tijden van The Citizens.

Agüero schrijft historie bij Manchester City

Brook, die tussen 1928 en 1940 de kleuren van The Sky Blues verdedigde, kwam in 494 wedstrijden tot 177 goals. Na 262 duels heeft de spits er net zoveel. Agüero maakte in 2011 de overstap van Atlético Madrid naar Manchester City. In die tijd kroonde de Argentijn zich twee keer tot kampioen van Engeland.

De 29-jarige Argentijn leek dit voorjaar nog niet zo snel Brook te kunnen achterhalen, omdat manager Pep Guardiola de voorkeur gaf aan Gabriel Jesus. Door blessureleed van Jesus kreeg Agüero weer een kans en deze jaargang blijkt dat de Braziliaan en de Argentijn prima in één elftal kunnen spelen.

Dit seizoen staat Agüero op zeven doelpunten op het hoogste Engelse voetbaltoneel. De Argentijn ontbrak tijdens de topper tegen Chelsea (0-1) doordat hij tijdens een bezoek aan Amsterdam betrokken raakte bij een auto-ongeluk. Op de weg terug naar het vliegveld verloor de taxichauffeur de controle over het stuur. De Argentijn stond veel eerder dan verwacht weer op het veld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.