Agüero verdedigt uitstapje naar Amsterdam en bedankt Messi

Reacties

Sergio Agüero hoopt zaterdag alweer op het veld te staan als Manchester City het in de Premier League opneemt tegen Stoke City. Het is nog niet eens twee weken geleden dat de Argentijn een ribblessure opliep bij een auto-ongeluk in Amsterdam, maar hij lijkt wonderbaarlijk snel hersteld.

Agüero verdedigt uitstapje naar Amsterdam en bedankt Messi

De vrees was dat de blessure Agüero zo'n acht weken zou kosten. De spits miste bovendien de topper tegen Chelsea (0-1 zege) die twee dagen na het door Agüero bezochte concert in Amsterdam op het programma stond. Op de weg terug naar het vliegveld ging het mis, de taxichauffeur verloor de controle over het stuur. De kritiek op de City-ster luidde dat het onprofessioneel was om vlak voor zo'n belangrijke wedstrijd speciaal voor een concert met een vliegreis veel energie te verspillen op een vrije dag. Manager Pep Guardiola verdedigde zijn spits door te stellen dat zijn spelers vrij zijn om hun vrije dagen op hun eigen manier in te vullen.

Bij het Argentijnse tv-programma Tyc Sports heeft de 29-jarige international woensdag zijn verhaal gedaan. 'De een gaat op een vrije dag naar Londen, terwijl de ander bijvoorbeeld naar Italië of Spanje gaat. Ik kende de agent van Maluma (de artiest, red.) en werd uitgenodigd. Ik had bijna twee dagen vrij. Ik kon ook niet verwachten dat zoiets zou gebeuren', verdedigde Agüero zich.

Door de ribklachten miste Agüero de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden van Argentinië. Die duels met Peru en Ecuador spookten ook direct na het ongeluk door zijn hoofd, net als de wedstrijd tegen Chelsea. 'Ik vroeg in het ziekenhuis direct aan de dokter of ik die zaterdag zou kunnen spelen. Dat vond hij ongelofelijk. Dankzij de gordel kon ik er gelukkig zo over praten', aldus de Argentijn.

Lionel Messi klaarde in de nacht van dinsdag op woensdag uiteindelijk de klus voor Argentinië (1-3 zege) en deed dat in stijl met een hattrick. Agüero: 'Ik heb hem een berichtje gestuurd. Ik heb hem gefeliciteerd en bedankt voor alles wat hij gedaan heeft voor de nationale ploeg. Er was vooraf wel angst, maar we hebben veel goede spelers en keken uit naar de wedstrijden. De vroege goal van Ecuador zorgde voor nog meer nervositeit, maar Leo bleef geduldig en herstelde dat slechte moment.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.