Guardiola neemt Agüero na ongeluk niets kwalijk

Reacties

Het is een streep door de rekening voor de topper tegen Chelsea, maar Manchester City-manager Pep Guardiola verdedigt Sergio Agüero na diens ongeluk in Amsterdam.

Guardiola neemt Agüero na ongeluk niets kwalijk

Agüero raakte donderdag na een concert in Amsterdam betrokken bij een ongeluk. De Argentijnse aanvaller keerde geblesseerd terug in Manchester. Vrijdagavond bevestigde de medische staf van Manchester City dat er sprake is van een gebroken rib, zo bracht de Argentijn via social media naar buiten.

Eerder op de dag was al rekening gehouden met deze diagnose. 'De eerste indruk is dat hij een rib gebroken heeft en een aantal dagen uit de roulatie is. Maar ik ben geen dokter. Ik weet het niet precies', zei Guardiola tijdens de persconferentie voor het duel met Chelsea.

Hoewel de absentie Guardiola dwingt tot het aanpassen van zijn plannen, neemt de Spanjaard Agüero niets kwalijk. Het reisje naar Amsterdam is geen probleem voor de manager. 'Het was een vrije dag. Ik ben geen politieagent. Ik wil dat spelers gelukkig zijn. Ik denk dat spelers mentaal en fysiek rust moeten nemen. Ze moeten ook van hun leven kunnen genieten.'

De verwachting is dat Agüero eerder weken dan dagen afwezig is. Onderzoek zal meer duidelijkheid moeten verschaffen. Manchester City mist zaterdag tegen Chelsea naast de Argentijn ook Benjamin Mendy en Vincent Kompany door blessures.

'Guardiola moet terug naar de tekentafel om ideeën te verzinnen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.