Leicester City stijgt met stip na schokeffect

Michael Appleton is uitstekend begonnen als interim-manager van Leicester City. Onder zijn leiding werd gewonnen in Wales. AFC Bournemouth deed ook uitstekende zaken in de kelder van de Premier League.

Swansea City - Leicester City 1-2
Craig Shakespeare werd dinsdag ontslagen als manager van Leicester City, dat slechts zes punten pakte in de eerste acht duels en daardoor een teleurstellende achttiende plaats bezette. Appleton werd aangesteld als zijn tijdelijke vervanger en die leidde de kampioen van 2016 naar een overwinning op bezoek bij Swansea City.

De thuisclub, waar Luciano Narsingh in de 56ste minuut naar de kant werd gehaald en Mike van der Hoorn op de bank bleef, hielp een handje mee. In de 25ste minuut zorgde Federico Fernández met een eigen doelpunt namelijk voor 0-1. Vier minuten na rust verdubbelde Shinji Okazaki de voorsprong van de bezoekers. Alfie Mawson bracht de spanning zeven minuten later nog wel terug, maar het bleef bij 1-2 in het Liberty Stadium.

Door de overwinning heeft Leicester City nu negen punten, waardoor het met stip stijgt naar de dertiende plaats. Swansea City heeft een punt minder en staat vijftiende.

Stoke City - AFC Bournemouth 1-2
AFC Bournemouth stond er nog slechter voor dan Leicester City, maar bij concurrent Stoke City werd voor de tweede keer dit seizoen gewonnen door twee doelpunten kort na elkaar.

In de zestiende minuut zette Andrew Surman de bezoekers op voorsprong en twee minuten later kreeg Bournemouth - waar Nathan Aké de hele wedstrijd speelde - een strafschop, die werd benut door Junior Stanislas. Pas na ruim een uur deed de thuisclub iets terug. Mame Biram Diouf zorgde voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. Aan de kant van Stoke City maakte Erik Pieters de negentig minuten vol, Ibrahim Afellay bleef op de bank.

AFC Bournemouth blijft ondanks de overwinning negentiende, maar heeft de aansluiting weer gevonden. Stoke City staat achttiende met één punt meer.

Newcastle United - Crystal Palace 1-0
Newcastle United bezette voorafgaand aan de negende speelronde de negende plaats, maar had thuis veel moeite tegen het dramatisch aan het seizoen gestarte Crystal Palace. Bij de bezoekers had Patrick van Aanholt een basisplaats, terwijl Timothy Fosu-Mensah en Jaïro Riedewald geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie.

Crystal Palace leek op weg naar een gelijkspel op St James' Park nadat vorige week de eerste punten werden gepakt door een zege op Chelsea, maar Mikel Merino besloot anders. Vier minuten voor tijd kopte de van Borussia Dortmund overgenomen verdediger raak: 1-0. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Newcastle United klom naar de zesde plaats in de Premier League. Crystal Palace blijft hekkensluiter.