Bosz' Leverkusen in zwaar weer, maar voor Havertz schijnt de zon

Reacties

Terwijl Peter Bosz zich met Bayer Leverkusen opmaakt voor een cruciaal duel in de Champions League gaat het in het Rijnland over een mogelijke transfer van Kai Havertz. De zevenvoudig Duits international heeft zich in diverse media uitgesproken over een vertrek.

Bosz' Leverkusen in zwaar weer, maar voor Havertz schijnt de zon
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

De voorbije dagen doken er wederom geruchten op dat Havertz nadrukkelijk in de belangstelling zou staan van onder meer Bayern München, dat in Duitsland een traditie kent van het opkopen van de grootste talenten uit de eigen competitie. Tegen een binnenlandse transfer naar Bayern zou Havertz geen 'nee' zeggen, vertelde hij aan het Spaanse Marca. 'Want het is de grootste club van Duitsland en veel jonge spelers die ernaartoe gingen hebben er goed aan gedaan', aldus Havertz, twintig jaar pas, die denkt dat zo’n stap dichtbij huis goed past bij zijn leeftijd. 'Wie in Duitsland een ster wil zijn is bij Bayern aan het goede adres.'

Bayern is echter niet de enige gegadigde, want ook Manchester United, Barcelona en Real Madrid zouden Havertz nauwlettend in de gaten houden. In Madrid zou Havertz mede-international Toni Kroos tegenkomen, met wie hij een goede band heeft bij de Duitse nationale ploeg. 'Een geweldige speler, ik spiegel me vaak aan hem. Zijn passing is echt buitenaards en Toni heeft altijd oog voor de combinatie.' Met de 29-jarige Kroos heeft Havertz het regelmatig over zijn voetbaltoekomst, die misschien wel in Madrid ligt. 'Zijn carrière kent een fantastisch verloop. Soms vertelt hij dat het altijd zulk lekker weer is in Madrid', vertelde Havertz met een glimlach. Hij staat bij Leverkusen nog tot medio 2022 onder contract.

Hoewel het nog niet duidelijk is waar Havertz zijn loopbaan na Leverkusen zal vervolgen, denkt hij klaar te zijn voor een volgende stap. 'Ik denk dat ik genoeg internationale ervaring heb opgedaan bij Leverkusen. Het spelen van meerdere wedstrijden per week gaat me goed af en ik denk dat ik klaar ben voor een vervolgstap, ook buiten Duitsland.' Tot nu toe speelde hij 97 wedstrijden in de Bundesliga, waarin hij bij 46 goals betrokken was.

Het maakt dat Havertz op termijn onhoudbaar is voor een club als Leverkusen, erkent Leverkusen-voorzitter Fernando Carro, die denkt dat een transfer van de twintigjarige Havertz weleens de boeken in kan gaan. Op dit moment is Leroy Sané de duurste Duitser die ooit uit de Bundesliga vertrok. Hij ging in 2016 voor een bedrag om en nabij vijftig miljoen euro van Schalke 04 naar Manchester City.

'Het is goed mogelijk dat Havertz dat bedrag ruimschoots gaat overtreffen. Waarom niet? João Felix ging afgelopen zomer voor 126 miljoen euro van Benfica naar Atlético Madrid. Ik dicht Kai eenzelfde potentie toe', aldus Carro tegenover Rheinische Post. Overigens is het uitgesloten dat Havertz en Felix woensdag tegenover elkaar zullen staan. De Portugese aanvaller van Atlético kampt met een enkelblessure en kan dus niet spelen tegen Leverkusen.

Laatste strohalm
De gedachten van Bosz zullen op dit moment allerminst bij een toekomstige transfer van Havertz zijn. De Leverkusen-trainer weet dat hij zijn eerste zege ooit in de Champions League moet boeken, wil hij met zijn ploeg nog een kans – hoe klein ook – maken op overwintering in de Champions League. Leverkusen is na drie duels nog altijd puntloos in Groep D en staat daardoor vierde. Tegenstander Atlético staat tweede, met zeven punten. 'Zolang het op papier nog mogelijk is om door te gaan, moeten we ervoor gaan. Ons doel is om na de Kerst nog actief te zijn op Europees niveau en daarom zullen we vanavond hoe dan ook moeten winnen.' De nummers drie van de groepsfase van de Champions League gaan na de winterstop door naar de knock-outfase van de Europa League.

Twee weken geleden verloor Leverkusen in Madrid met 1-0 van Atlético, door een late treffer van Álvaro Morata. 'Wel hebben we toen laten zien fysiek mee te kunnen in het spel van de tegenstander. Daar moeten we ons aan vasthouden', zei Bosz. Bij Leverkusen ontbreekt de Nederlander Daley Sinkgraven, evenals aanvoerder Lars Bender. Broer Sven Bender is wel van de partij en bij hem leeft het besef dat het elftal van Bosz vecht voor haar laatste kans. 'We zullen echt als team moeten opereren, willen we een kans maken. Het is de Champions League, daar droom je van als kleine jongen, dus op momenten dat het kan moet je ook genieten. In Madrid hebben we laten zien dat het mogelijk is, ik heb er vertrouwen in', aldus Bender.

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer K. Havertz
Meer over K. Havertz
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.