Borussia Dortmund kan nu ook genieten van herboren Witsel

Reacties

Het moet raar hebben gevoetbald voor de mensen die Borussia Dortmund een warm hart toedragen. In januari van dit jaar zagen zij Axel Witsel wegvallen en na een lang revalidatieproces keerde hij niet in het shirt van de Duitse club terug op het veld. Witsel won de race tegen de klok om voor België uit te komen op het EK. Bijna een maand na de uitschakeling keerde Witsel terug in Dortmund.

Borussia Dortmund kan nu ook genieten van herboren Witsel
© Pro Shots

Het noodlot sloeg op 9 januari van dit jaar toe voor de middenvelder, in de competitiewedstrijd tegen RB Leipzig scheurde Witsel zijn achillespees af. In België was er meteen paniek over het wegvallen van Witsel richting het EK, bij Borussia Dortmund hadden ze meteen door dat hij niet meer in actie zou komen dat seizoen.

Namens België speelde Witsel vier wedstrijden op het EK, in de achtste finale (Portugal) en kwartfinale (Italië) speelde hij zelfs de volledige wedstrijd. 'Zonder pijn', verklaarde hij bij terugkomst in Duitsland. 'Het voelt alsof ik een nieuwe speler ben, het is zo lang geleden dat ik bij het team heb gezeten.' Wat dat gevoel betreft helpt het niet mee dat Borussia Dortmund een volledig nieuwe trainersstaf kreeg met de komst van hoofdcoach Marco Rose en dat nieuwe spelers, zoals Donyell Malen, zich in Dortmund voegden.

Witsel heeft veel zin in het nieuwe seizoen, dat voor Borussia Dortmund op 7 augustus begint met de bekerwedstrijd tegen SV Wehen Wiesbaden. 'Ik ben dolgelukkig om nu weer aan te sluiten, ik heb een goed gevoel over dit seizoen. Iedereen wil kampioen worden, maar dan moeten we constanter presteren als elftal.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Witsel
Meer over A. Witsel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.