EK-drama Witsel hangt als donkere wolk boven Belgische ploeg

Reacties

Het is zeer onzeker of Axel Witsel tijdig fit raakt voor het EK. De 31-jarige middenvelder van Borussia Dortmund heeft een scheur in zijn achillespees opgelopen en moet onder het mes.

EK-drama Witsel hangt als donkere wolk boven Belgische ploeg
© Pro Shots

De zware blessure van Witsel is een behoorlijke tegenvaller voor de Belgen. Het ging voor de routinier mis in de Bundesliga-topper van zaterdag tegen RB Leipzig en al snel volgde slecht nieuws vanuit zijn club. Dortmund heeft bevestigd het in de komende maanden zonder Witsel te moeten doen.

Inmiddels is er overleg geweest tussen de medische staf van Dortmund, die van de Belgische nationale ploeg en Witsel zelf. Een operatie is sowieso noodzakelijk en voor de middenvelder wacht waarschijnlijk een race tegen de klok richting het EK. Mocht uit de verdere onderzoeken blijken dat de pees volledig afgescheurd is, dan is EK-deelname sowieso niet haalbaar. De Belgen beginnen op 12 juni aan dat eindtoernooi met een groepswedstrijd tegen Rusland.

Witsel is een belangrijke schakel in de ploeg van bondscoach Roberto Martínez. Indien fit stond de 110-voudig international de voorbije jaren bijna altijd in de basis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.