130-voudig international Witsel stopt bij België

Reacties

Na 130 interlands stopt Axel Witsel als international van België. De 34-jarige middenvelder heeft op Instagram zijn afscheid aangekondigd.

130-voudig international Witsel stopt bij België
© Pro Shots

Witsel maakte op 26 maart 2008 zijn debuut als speler van België. Hij was toen negentien jaar, twee maanden en veertien dagen oud. Vijftien jaar later zit het erop. 'Na zorgvuldig overwegen heb ik de beslissing genomen om te stoppen als international. Dat ik de afgelopen vijftien jaar mijn land heb mogen vertegenwoordigen was een grote trots', aldus Witsel.

'Nu is het belangrijk om meer tijd te besteden aan mijn gezin en me te concentreren op mijn club', zegt Witsel, die onder contract staat bij Atlético Madrid. 'Ik wil iedereen bedanken die mij heeft laten bloeien bij de Rode Duivels. Ik wens de nieuwe generatie veel succes en weet zeker dat ze ons nog ongelooflijke momenten zullen laten beleven.'

Witsel speelde op 1 december vorig jaar zijn laatste interland voor België. Dat was op het WK in Qatar tegen Kroatië. De wedstrijd eindigde in 0-0 en dus werd België al vroeg uitgeschakeld. Na Eden Hazard en Toby Alderweireld is Witsel de volgende van de 'Gouden Generatie' die stopt als international. Hij werd door de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco onlangs niet opgeroepen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.