Atlético breekt met speelstijl en wil opbouwen van achteruit

Reacties

Atlético Madrid heeft de laatste jaren onder Diego Simeone niet bepaald een imago als voetballende ploeg opgebouwd, maar daar gaat verandering in komen. Atlético-speler Axel Witsel heeft aangegeven dat zijn ploeg hard traint op een nieuwe speelstijl: 'Cholo-taka'.

Atlético breekt met speelstijl en wil opbouwen van achteruit
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

De termen passie, werklust en strijd dekten de afgelopen jaren meer de lading als het ging om de filosofie van Simeone dan termen als combinaties, driehoekjes en positiespel. De speelstijl van Atlético is wel degelijk geëvolueerd de afgelopen jaren en nu hamert Simeone zelfs op een tactiek met verzorgde opbouw van achteruit, zo vertelde Witsel aan Mundo Deportivo.

Witsel gaf toe dat het lastig was om hieraan te wennen voor hem en zijn ploeggenoten. 'Als we het vergelijken met vroeger, willen we nu wel achterin de bal hebben. Dat is vrij nieuw, maar we worden er elke dag beter in.' Dat betekent echter niet dat Atlético de oude principes overboord gooit. 'We spelen ook wat agressiever als we de bal niet hebben.'

Met deze tactiek hoopt Simeone Real Madrid en Barcelona komend seizoen uit te dagen in La Liga. In de oefencampagne waren de eerste tekenen van de nieuwe tactiek al zichtbaar. In het met 2-1 gewonnen duel met Manchester City was een moment te zien van twintig seconden waarin Atlético onder de hoge druk uit probeerde te spelen. Dat leverde uiteindelijk een counter op. De nieuwe speelstijl wordt al 'Cholo-taka' genoemd, verwijzend naar de bijnaam van de Argentijnse coach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.