Bondscoach hekelt kritische journalisten: 'Fiat 500 wint niet van een Ferrari'

Reacties

Bondscoach Giovanni De Biasi was na de afgetekende nederlaag van Azerbeidzjan tegen België niet gediend van kritische vragen van meegereisde journalisten. De manier waarop de Italiaanse trainer het journaille op zijn plek zette, valt slecht in het thuisland.

Bondscoach hekelt kritische journalisten: 'Fiat 500 wint niet van een Ferrari'
© Pro Shots
België
België
5 - 0
Azerbeidzjan
Azerbeidzjan

Azerbeidzjan maakte zondagavond geen enkele kans in het Koning Boudewijn Stadion, waar de ontketende Romelu Lukaku met vier goals de hoofdrol opeiste (5-0). Met zeven punten uit acht duels eindigde het land daardoor op de vierde plek in Groep F, al bieden de play-offs mogelijk nog een omweg naar het EK.

Kritische vragen over het optreden van zijn ploeg, schoten in het verkeerde keelgat bij De Biasi. 'Ik heb nog nooit zulke domme journalisten gezien. We hebben het in deze campagne beter gedaan dan verwacht. Jullie willen gewoon niet begrijpen dat je met een Fiat 500 niet kan winnen van een Ferrari of een Red Bull.'

De ervaren Italiaan, die Albanië in 2016 naar het EK leidde, waarschuwde vooraf al voor de kracht van België, dat in Azerbeidzjan nog met moeite won (0-1). Ook Oostenrijk had het lastig in Bakoe, terwijl Zweden daar onlangs nog verloor. 'Toen speelden we telkens heel intelligent. Nu was het een moeilijke avond.'

Wat zeker niet meehielp, is dat Azerbeidjan al na 24 minuten met tien man kwam te staan door een rode kaart voor Eddy Israfilov. Desondanks had De Biasi volgens de voorzitter van de persraad van Azerbeidzjan niet zo tekeer mogen gaan. Die eist excuses van de Italiaanse bondscoach, wiens contract bij de bond ten einde loopt.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Oostenrijk
8
6
1
1
17-7
+10
19
3
Zweden
8
3
1
4
14-12
+2
10
4
Azerbeidzjan
8
2
1
5
7-17
-10
7
5
Estland
8
0
1
7
2-22
-20
1
* Actueel tot en met 24 nov. 2023
Bekijk hier al onze video's
Meer Azerbeidjan
Meer over Azerbeidjan
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.