België grijpt de macht in Groep F dankzij curieuze treffer

Reacties

België mag zich na vier duels de nieuwe koploper in Groep F van de EK-kwalificatie noemen. De ploeg van bondscoach Domenico Tedesco won moeizaam bij Azerbeidzjan.

België grijpt de macht in Groep F dankzij curieuze treffer
Azerbeidzjan
Azerbeidzjan
0 - 1
België
België

PSV-aanvaller Johan Bakayoko had een basisplaats bij de Rode Duivels, net als twee voormalige Eredivisie-spelers: Wout Faes en Jan Vertonghen. De wedstrijd in de Dalga Arena kwam wat moeizaam op gang. België had het balbezit, maar had moeite met het creëren van kansen. De eerste echt goede mogelijkheid was voor de thuisploeg; na ruim een half uur redde doelman Koen Casteels van België uitstekend op een kopbal van Renat Dadashov.

Zeven minuten voor rust kwamen de bezoekers vanuit het niets, en met een flinke portie geluk, op voorsprong. Bakayoko probeerde het van afstand, maar schoot de bal tegen Yannick Carrasco aan. Doordat de bal van richting veranderd werd, stond doelman Shakhrudin Magomedaliyev op het verkeerde been. In de extra speeltijd van de eerste helft was ook Romelu Lukaku nog dicht bij een treffer, maar de aanvaller kreeg de bal er in kansrijke positie niet in. Gelukkig voor de spits van België werd er gefloten voor buitenspel van Carrasco.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de hervatting kwam België niet heel fanatiek uit de kleedkamer en de eerste kansjes waren ook voor Azerbeidzjan. Na een uur was Leandro Trossard nog dicht bij 0-2, maar Magomedaliyev voorkwam een grotere voorsprong van de bezoekers. Het bleef uiteindelijk 0-1 in Baku. België heeft daardoor nu tien punten uit vier duels en neemt de eerste plaats over van Oostenrijk, dat een iets minder goed doelsaldo heeft. Azerbeidzjan blijft met één punt hekkensluiter.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Oostenrijk
8
6
1
1
17-7
+10
19
3
Zweden
8
3
1
4
14-12
+2
10
4
Azerbeidzjan
8
2
1
5
7-17
-10
7
5
Estland
8
0
1
7
2-22
-20
1
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Azerbeidjan
Meer over Azerbeidjan
Meer België
Meer over België
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Meer J. Bakayoko
Meer over J. Bakayoko
Meer Y. Carrasco
Meer over Y. Carrasco
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.