Debutant krijgt als invaller rood voor krankzinnige overtreding

De Nations League-wedstrijd tussen Wit-Rusland en Azerbeidzjan eindigde maandag in 0-0, maar kende toch een zeer opmerkelijk moment. Middenvelder Qismat Aliyev maakte als invaller zijn debuut voor de bezoekers en kreeg binnen twintig minuten de rode kaart voor een spijkerharde overtreding.

Wit-Rusland
Wit-Rusland
0 - 0
Azerbeidzjan

Aliyev, die in eigen land speelt bij Zira FC, zat voor het eerst bij de selectie van Azerbeidzjan. Vrijdag bleef hij negentig minuten op de bank, drie dagen later debuteerde hij. Tegen Wit-Rusland viel de middenvelder na 65 minuten in voor Maksim Medvedev.

Aliyev speelde de wedstrijd vervolgens niet uit, want in de 84ste minuut werd hij van het veld gestuurd. De middenvelder kwam met zijn been gestrekt en hoog in de lucht naar voren en raakte tegenstander Hleb Shauchenka op zijn scheenbeen. Gek genoeg moest de VAR er nog aan te pas komen om zekerheid te bieden of een rode kaart op zijn plaats was.