Makkelie als enige Nederlandse scheidsrechter naar EK in Duitsland

Reacties

Danny Makkelie is door de UEFA geselecteerd om aankomende zomer te fluiten op het EK in Duitsland. Hij is de enige Nederlander die af zal reizen. Serdar Gözübüyük en Johan Balder gaan mee als vierde officials, terwijl Pol van Boekel en Rob Dieperink videoscheidsrechters zullen zijn.

Makkelie als enige Nederlandse scheidsrechter naar EK in Duitsland
© Pro Shots

Makkelie was op het EK van 2020, dat gespeeld werd in de zomer van 2021, ook al actief als scheidsrechter. Hij floot toen vier wedstrijden, waaronder de halve finale tussen Engeland en Denemarken. Het EK in Duitsland wordt voor Makkelie dus zijn tweede EK, eerder floot hij al een WK.

Makkelie is één van de achttien scheidsrechters die de UEFA uit gekozen heeft voor het komende EK. De anderen zijn Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spanje), Marco Guida (Italië), István Kovács (Roemenië), Ivan Kruzliak (Slowakije), François Letexier (Frankrijk), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Turkije), Glenn Nyberg (Zweden), Michael Oliver (Engeland), Daniele Orsato (Italië), Sandro Schärer (Zwitserland), Daniel Siebert (Duitsland), Anthony Taylor (Engeland), Clément Turpin (Frankrijk), Slavko Vincic (Slovenië) en Felix Zwayer (Duitsland).

Het EK begint op vrijdag 14 juni en eindigt op zondag 14 juli. Het Nederlands elftal speelt in de groepsfase van het EK tegen Oostenrijk, Frankrijk en Polen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.