Blind overweegt Conte-systeem bij Oranje

Reacties

Bondscoach Danny Blind wilde vrijdagmiddag op zijn persconferentie nog niet prijsgeven in welk systeem het Nederlands elftal gaat aantreden in het WK-kwalificatieduel met Bulgarije (25 maart) en de vriendschappelijke interland tegen Italië (28 maart).

Blind overweegt Conte-systeem bij Oranje

Met Blind als assistent boekte Oranje grote successen op het WK 2014 in het 5-3-2-systeem, maar als hoofdtrainer gaf de 55-jarige Zeeuw de voorkeur aan het 4-3-3. 'Ik heb altijd gezegd dat we het allemaal moeten kunnen. We moeten meerdere systemen kunnen spelen', oordeelde Blind. 'Vijf verdedigers? Dat is wel ten tafel gekomen, maar ik denk zelf niet zo zeer aan 5-3-2. Eerder aan 3-4-3', onthulde de keuzeheer.

Onder meer het Chelsea van manager Antonio Conte is dit seizoen zeer succesvol met een 3-4-3-systeem. 'Ik heb mijn beslissing al genomen over hoe ik het ga doen, maar daar zeg ik nog niets over', bleef Blind vervolgens geheimzinnig.

De bondscoach toonde zich kritisch op zijn selectie. 'Ik vind nog steeds dat we niet breed genoeg zijn. We kunnen een sterk elftal opstellen, maar dat moet nog wel groeien en is geen wereldtop. We hebben veel spelers die een fase ingaan waarin ze een stap moeten zetten. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Georginio Wijnaldum, Quincy Promes, Davy Klaassen en Kevin Strootman', gaf Blind aan.

'In de breedte kan het beter, als er spelers wegvallen leveren we altijd wat in. Maar ik ben wel blij dat ik weer keuzes heb kunnen maken. Tussen Davy Pröpper en Jens Toornstra bijvoorbeeld. Dat is positief', aldus de bondscoach.

Stand Groep A
Frankrijk 4-10 (7-2)
Nederland 4-7 (8-4)
Zweden 4-7 (6-3)
Bulgarije 4-6 (6-10)
Wit-Rusland 4-2 (2-6)
Luxemburg 4-1 (5-9)


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.