Defensief dilemma voor Blind in aanloop naar Bulgarije

Reacties

In aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Bulgarije (25 maart) kent het Nederlands elftal defensieve problemen. Zowel Jeffrey Bruma als Virgil van Dijk is geblesseerd en ook op doel zijn de nodige vraagtekens.

Defensief dilemma voor Blind in aanloop naar Bulgarije

Sinds de start van de WK-kwalificatie kiest bondscoach Danny Blind steevast voor Bruma (VfL Wolfsburg) en Van Dijk (Southampton) centraal achterin. Eerstgenoemde ondergaat maandagmiddag een MRI-scan nadat hij geblesseerd uitviel in de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 (1-1). Gevreesd wordt voor een lange absentie van de 25-voudig international. Zijn defensieve partner, Van Dijk, liep op 22 januari al een enkelblessure op en staat minimaal twee maanden aan de kant. De wedstrijd tegen Bulgarije lijkt dan ook te vroeg te komen.  

Blind zal dus een compleet nieuw centraal duo moeten opstellen en lijkt in ieder geval twee mogelijkheden te hebben. Stefan de Vrij en Wesley Hoedt spelen de laatste weken naast elkaar bij Lazio en zouden een kant-en-klaar koppel zijn. Daarnaast kan de bondscoach ook kiezen om een oud Feyenoord-duo nieuw leven in te blazen. Bruno Martins Indi speelt dit seizoen iedere week de volle negentig minuten bij Stoke City en kent De Vrij nog van hun gezamenlijke periode in Rotterdam. BMI ging afgelopen weekend echter wel geblesseerd naar de kant in de thuiswedstrijd tegen Middlesbrough (2-0), maar over de ernst van zijn blessure is nog niets duidelijk.

Ook het invullen van de keeperspost zal geen makkelijk opgave zijn voor Blind. Jasper Cillessen maakt bij Barcelona slechts sporadisch minuten, terwijl Maarten Stekelenburg al sinds december niet meer speelt bij Everton. Jeroen Zoet kreeg in de uitwedstrijd tegen Zweden al een kans, maar de daaropvolgende wedstrijden kreeg Stekelenburg de voorkeur. Ook de onhandige actie in de wedstrijd tegen Feyenoord pleit niet in zijn voordeel.

Voorin valt voor Nederland wel een lichtpuntje te bespeuren; Bas Dost blijft maar scoren in Portugal, terwijl Memphis Depay de weg omhoog gevonden lijkt te hebben. Daar staat weer tegenover dat Vincent Janssen, normaal gesproken de eerste spits van Oranje, bij Tottenham Hotspur nauwelijks aan de bak komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.