Barça en Brugts verslaan Nederlands getint Lyon in CL-finale

Reacties

De vrouwen van Barcelona hebben voor het tweede opeenvolgende seizoen de Champions League-titel veroverd. De Catalanen, met Esmee Brugts als invaller, waren zaterdag in Bilbao te sterk voor Olympique Lyon, met Danielle van de Donk en Damaris Egurrola.

Barça en Brugts verslaan Nederlands getint Lyon in CL-finale
Barcelona
Barcelona
2 - 0
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

In een uitverkocht Estadio San Mamés in Bilbao (ruim 53.000 toeschouwers) stonden de kampioenen van Spanje en Frankrijk tegenover elkaar. Barcelona bereikte de eindstrijd door in de halve finales af te rekenen met Chelsea en Lyon was in een Frans onderonsje te sterk voor Paris Saint-Germain.

Barcelona won de Champions League-finale vorig seizoen in Eindhoven ten koste van VfL Wolfsburg en ging in eigen land voor een tweede titel op rij. Brugts begon op de bank en zag hoe Lyon ruim een uur stand hield tegen een sterker Barça.

Na 63 minuten brak Barcelona via Aitana Bonmati het Franse verzet. De middenvelder verraste keepster Christian Endler met een schot hoog in de korte hoek. Lyon, met Van de Donk en Egurrola aan de aftrap, bleek niet meer in staat om Barça van de derde Champions League-titel in de clubhistorie te houden.

Met invaller Brugts binnen de lijnen werd het ook nog 2-0 voor Barcelona. De eveneens ingevallen Alexia Putellas vergrootte de Catalaanse feestvreugde met een goal in de extra tijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.